Grønnsaksuppe med grønnkål.

Dette er en lettvint og rask hverdagsmiddag som krever minimalt med tid. Og den smaker godt. Den er også sunn og næringsrik, så hva mer kan man ønsker seg i en travel hverdag?

Ønsker du en vegetar variant, er det bare å droppe pølsebitene.

 

 

Til 4 personer trenger du:

2 gulrøtter

½ sellerirot

3 poteter

3 middagspølser/6 grillpølser

½ purre

1 pose grønnkål

1 liter vann

2 buljongterninger (grønnsak eller kylling)

Litt salt og pepper

Finhakket persille               

Skrell, skyll og kutt rotgrønnsaker og pølse i terninger, purre deles på langs og skylles godt før den snittes opp i tynne ringer. Grønnkål skylles og snittes i strimler.

Ha alt over i en gryte og tilsett vann og buljongterninger. Rotgrønnsaker passer fint i en slik suppe, men du tar hva du har. Du behøver ikke slavisk følge oppskriften. Hvis du har dårlig tid, kan du bruke frosne grønnsaker.

Suppen kokes opp, og småkoker i 15 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Tilsett finsnittet grønnkål 2-3 minutter før den er ferdig.

Server med persilledryss og gjerne med litt godt brød.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg