Hjemmelaget tomatsuppe. Serveres med persilledryss.


 

Ingredienser

1 løk

1-2 fedd hvitløk

2 bokser hakkede tomater

1 liter vann

1-2 buljongterninger (grønnsak eller kylling)

Salt og pepper

Persille/grønnkål til pynt

Rømme til servering

Stek løken gylden i smør, sammen med hvitløken.

Pass på så det ikke brenner seg, da blir det brent smak på suppa.

Kok opp vannet og tilsett buljongterninger, tomater og løk.

Dette gis et oppkok og småkoker videre i 10 minutter.

Suppa blendes til den er glatt med en stavmikser.

Smaksett med salt og pepper, husk buljongterningen er salt,

så det trengs ikke mye.

Tilsett litt grønne urter ved servering.

Gode urter til dette vil være persille, basilikum, timian eller oregano.

Eller toppes med litt persille.

 Serveres gjerne med halve hardkokte egg og godt brød.

Foccatia og en god aioli hever retten til et festmåltid.

VEL BEKOMME!

 

#matfrabunnen #tradisjon #hjemmelaget #tomat #tomatsuppe #suntoggodt #helse #glutenfri #sukkerfri #lavkarbo #lettvint #aftensmat

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg