Fiskekaker med revet gulrot, brokkolimos og dill-majones.

Fiskekaker:
600 g fisk uten skinn og ben (torsk, hyse, sei)
2 ts salt 
1 dl melk 
1 dl matfløte 
1,5 ss potetmel 
nykvernet pepper 

 smør til steking 

Ha iskald fisk i en Foodprosessor sammen med salt. Dette kjøres lenge til det blir god konsistens. Spe med melk og fløte til farsen blir glatt. Tilsett potetmel. Smakes til med salt og nykvernete pepper.

La røra hvile litt før du begynner å steke.

Formes til fiskekaker med en spiseskje som du dypper i vann mellom hver kake du former.

 

Stekes i smør på middels varme til de er gjennomstekte, 2-4 minutter på hver side.

 

Du kan også kjøpe gode fiskekaker med høy andel fisk i på butikken. Les innholdsfortegnelsen, slik at du ser at det er mye fisk og lite tilsetningsstoffer.


 

Dillmajones

Dill hakkes fint.

Så hakkes løken.

Dette blandes sammen.

Tilsett rømme/kesam og majones. Salt og pepper kvernes over.

  

Røres godt sammen og has på tett matboks og settes i kjøleskapet til bruk.

 

 

                                            

Blomkål og brokkolimos.

Blomkål og brokkoli renses i buketter og skylles. Gulrøtter skrelles og tærnes. Grønnsakene kokes noen minutter i rikelig lettsaltet vann. Deretter tas kasserollen av plata, det meste av vannet helles fra. Grønnsakene kjøres glatt med en stavmikser. Tilsett gjerne fløte eller smør for mer kremete konsistens. Smaksettes med salt og pepper.

Gulrøtter skylles og rives på rivjern.


Jeg serverer fiskekakene med brokkolimos, revet gulrot og dill-majones.

Nydelig.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg