Nå begynner rabarbraen å komme for fullt, og det er best å bruke den etterhvert.
Den smaker best nå på våren, og bør høstes inn før St. Hans.
1 1/2 kg rabarbra
4 liter vann
1-2 dl sukker
1-2 sitroner i skiver
Skjær rabarbra i store stykker.
Trenger ikke skrelles.
Kokes møre i vannet.
Sil saften.
Rør sukker ut i den varme saften og gi den et oppkok under omrøring.
Skjær sitron i skiver.
Fyll den varme saften på varme flasker sammen med sitronskivene.
Nytes iskald med isbiter.
#rabarbra, #sitron, #Sommerdrikk, #hjemmelaget, #saft #tradisjon #matfraegenhage #dyrkeselv #matfrabunen #sommerdrikk #terrassekos #sitron #sommerkvelder #utekos #frisktoggodt
4 kommentarer
Dette så godt ut 🙂 (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
nam det så godt ut ønsker deg en fin dag 😀 gå gjerne innpå bloggen min og klikk på en av de plaggene du synes var fine fra mine summer favoritter klær:D
lisarorvik: Takk. Jeg kikker innom.
eveliin: Takk. Jeg kikker forbi.