Kryddersnaps til jul – nå er tiden inne for å lage den. Eller hva med å lage en med granskudd.

Skal du ha en god kryddersnaps med julesmak, er tiden inne nå.

Den skal stå å godgjøre seg noen uker, så det passer fint å begynne nå.

Snøen har kommet her, så det er litt julestemning.

Da er det koselig å begynne så smått med juleforberedelsene.

Fyller du snapsen på en adventskaraffel, er adventskalenderen for de voksne klar.

Her har jeg laget en med rosmarin,

men den kan fint lages med granskudd.

 

 

Jeg bruker en helflaske med ukrydret brennevin,

gjerne en flaske Brøndums eller Aalborg Aquavit,

men annen ukrydret brennevin går helt fint.

En håndfull rosmarinkvister, eller en neve med granskudd,

legges i et norgesglass.

***

Fyll på med en flaske brennevin.

La det stå og trekke  en uke eller to.

Sil fra krydderiene og hell på en karaffel.

Oppbevares i tett flaske frem til jul.

***

Vil du lage en søtere versjon som kan nytes til kaffen,

tilsettes ett par dl sukker og spriten blandes ut halvt om halvt med vann.

Da får du en søt og god krydderlikør med en alkoholstyrke på nærmere 20 %.

 

Vel bekomme!

#jul #snaps #dram #julemat #tradisjon #granskudd #rosmarin #kryddersnaps #høst #likør

5 kommentarer
    1. Skal prøve i dag. Men den snapsen jeg laget for tre år siden, er blitt riktig god NÅ, egentlig. TTT Ting Tar Tid!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg