Hjemmelagde kjøttkaker med brun saus og kålstuing.

KJØTTKAKER

600 g kjøttdeig

1 ts sort pepper

1 ts salt

3 ss potetmel

1 halv finhakket løk

1 egg

ca 2 dl  vann

Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med de øvringe ingrediensene.

Spe med vann til passe konsistens.

Krydre med salt og pepper.

Stekes i varm stekepanne med smør til de er gyldne og har fått fin stekeskorpe.

De gjennomstekes i sausen etterpå.

 

BRUN SAUS

4 ss smør

4 ss hvetemel

ca.1 l kjøttkraft eller buljong

12 ts salt

1 ts pepper

 

Smelt og brun smøret. Tilsett hvetemel og brun over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.

Spe med varm kraft eller vann med buljong til passe tykkelse, og rør godt mellom hver gang du sper.

La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Vær forsiktig med saltet for buljong er også salt.

Kjøttkakene has i sausen og koker med noen minutter.

Sausen får dermed god smak fra kjøttkakene også.

KÅLSTUING

1/2 hodekål

3 ss smør

3 ss mel

3,5 dl melk

Salt og pepper

Snitt hodekål fint og kok opp i lettsaltet vann.

Lag hvit saus av smør og mel. Spe med melken til passe tykkelse.

Smak til sausen med salt og pepper.

Ha i den lettkokte hodekålen og rør sammen.

Damp grønnsaker.

Kok poteter.

 

Serveres med kokte poteter, grønnsaksblanding og flatbrød.



 

Følg meg på facebook: https://www.facebook.com/Hverdagsmat-fra-bunnen-1619621601694974/?fref=ts

#tradisjon #tradisjonsmat #rustikk #kjøttkaker #hverdagsmat #bondekost #kålstuing #brunsaus #familie #familiemiddag #kål #kjøttdeig #matfrabunnen #hjemmelaget 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg