Nydelig kyllinggryte med kyllingfilet stekt i andefett.

I dag fant jeg en blomkål i kjøleskapet som måtte brukes opp.

Jeg har også 4 kyllingfileter, paprika, erter, løk, kokosmelk og hakkede tomater.

Så da blir det nok en kyllinggryte til kvelds.

Når jeg lager helstekt and, blir det mye andefett til gode.

Dette tar jeg vare på til senere bruk. Det helles på tett boks og oppbevares i kjøleskapet.

Kjekt å finne når f.eks. kylling skal stekes.


Kyllingfiletene deles i biter og stekes brune i godt med andefett.

Det setter god smak på kjøttet, og det blir veldig saftig og godt.

Jeg lar fettet stekes brunt i panna, og smaksetter gryta med noe av dette.

Resten av fettet helles tilbake i boksen, og settes i kjøleskapet til senere.

Deretter kuttes løk i biter og stekes litt i en gryte

før resten av ingrediensene tilsettes. 

Tilsett kokosmelk og tomater.

Krydre med salt, pepper, paprika, hvitløk og gurkemeie, eller andre krydder du liker.

Så tilsettes det brunede kjøttet.

La gryta småkoke i 20-30 minutter, til grønnsakene er møre, men fremdeles litt krispi.

Dryss på litt hakket persille ved servering.

Det du trenger:

4 kyllingfilet

1 blomkål

1 rød paprika

1 løk

1 pose selskapserter

1 boks kokosmelk

1 boks hakkede tomater

salt og pepper

1 ts gurkemeie

1 ts paprika

1 ts hvitløkspulver

Vel bekomme!

#kylling #kyllinggryte #kokosmelk #onepotwonder #sunt #familiemiddag #gjestemat #gurkemeie #glutenfri #laktosefri

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg