Børek med spinat og feta. Lettvint og greit. Godt som lunsj, eller bare som mellommåltid, når du har lyst på noe godt.

 

Sett ovnen på 200 grader før du begynner å lage fyllet.

Det lager du på noen få minutter.

Filodeig kjøpes i innvandrerbutikker i pakker på 50 ark.

Det går med i underkant av en halv pakke til denne oppskriften.

Du bruker de du trenger, og pakker inn resten,

før du legge de tilbake i fryseren til neste gang.


Du trenger

ca 20 ark filodeig

400 gram  fetaost

400 gram spinat

2 fedd hvitløk

1/2 løk

1 rød paprika

1 grønn paprika

salt og pepper

1 ss Nigellafrø

2 egg og 2 ss olje


Hakk løk, hvitløk og paprika og ha dette i en bolle.

Smuldre i fetaosten og tilsett opptint spinat.

Hvis du bruker frisk spinat, må denne finhakkes først.

Litt salt og pepper.

Rør sammen massen til alt er godt blandet.

Idag tilsatte jeg også en pakke med fetaost i terninger med soltørket tomat.

Så er det bare å begynne å fylle filodeigen.

Løsne arkene forsiktig fra hverandre.

De sitter godt sammen.

Så legger du deigplatene utover, litt overlappende, for å få en lang rull.

Rulles tett sammen, og formes til en snegle. På samme måte som en kanelbolle.

Denne legges på bakepapirkledd stekeplate.

Jeg lager også noen enkle, sigarformet på denne måten:

Rull sammen og legg på stekeplaten.

Rør sammen olje og egg, og pense over.

Strø på nigellafrø hvis du har.

Hvis ikke kan du bruke sesamfrø.

Stekes i ovnen på 200 grader, midt i ovnen i ca 30 minutter.

Smaker godt lune rett fra ovnen.

Gjerne med en frisk tomatsalat.

Oppbevares i kjøleskap.

Vel bekomme.

#Børek #burek #pite #filo #filodeig #vegetar #sukkerfri #hjemmelaget #homemade #nigellafrø #kosemat #lunsj #ovnsbakt

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg