Sett ovnen på 200 grader før du begynner å lage fyllet.
Det lager du på noen få minutter.
Filodeig kjøpes i innvandrerbutikker i pakker på 50 ark.
Det går med i underkant av en halv pakke til denne oppskriften.
Du bruker de du trenger, og pakker inn resten,
før du legge de tilbake i fryseren til neste gang.
Du trenger
ca 20 ark filodeig
400 gram fetaost
400 gram spinat
2 fedd hvitløk
1/2 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
salt og pepper
1 ss Nigellafrø
2 egg og 2 ss olje
Hakk løk, hvitløk og paprika og ha dette i en bolle.
Smuldre i fetaosten og tilsett opptint spinat.
Hvis du bruker frisk spinat, må denne finhakkes først.
Litt salt og pepper.
Rør sammen massen til alt er godt blandet.
Idag tilsatte jeg også en pakke med fetaost i terninger med soltørket tomat.
Så er det bare å begynne å fylle filodeigen.
Løsne arkene forsiktig fra hverandre.
De sitter godt sammen.
Så legger du deigplatene utover, litt overlappende, for å få en lang rull.
Rulles tett sammen, og formes til en snegle. På samme måte som en kanelbolle.
Denne legges på bakepapirkledd stekeplate.
Jeg lager også noen enkle, sigarformet på denne måten:
Rull sammen og legg på stekeplaten.
Rør sammen olje og egg, og pense over.
Strø på nigellafrø hvis du har.
Hvis ikke kan du bruke sesamfrø.
Stekes i ovnen på 200 grader, midt i ovnen i ca 30 minutter.
Smaker godt lune rett fra ovnen.
Gjerne med en frisk tomatsalat.
Oppbevares i kjøleskap.
Vel bekomme.
#Børek #burek #pite #filo #filodeig #vegetar #sukkerfri #hjemmelaget #homemade #nigellafrø #kosemat #lunsj #ovnsbakt