Sitronkylling med spinat og rotfrukter. Alt i ovnen – minimalt med arbeid.

Kylling er noe vi har ganske ofte, og det er derfor gøy å finne på nye måter å tilberede kyllingen på.

Sitron, timian og kylling er en god smakskombinasjon.

Og med smør, fløte og kraft kan ikke dette bli annet enn saftig og godt.

Du trenger:

1 kg kyllingfilet

1 ss paprika

salt og pepper

1 kvast sitrontimian

3 ss smør

3 fedd hvitløk

1 kopp kjøttkraft/buljong

1/2 kopp fløte

sitronsaft og zest fra en sitron

2 never hakket spinat.

Begynn med å reinskjære kyllingfiletene, og del dem i to på tvers.

Legges i en god og varm stekepanne med smør.

Strø på salt og pepper.

Hakk hvitløk å tilsett denne.

Legg over godt med grovhakket sitrontimian.

Dette stekes i god varme, til kyllingen har fått fin stekeskorpe på begge sider.


Klem over sitron.


Kyllingen legges i en ildfast form.

Jeg trengte to former for å få plass til alt.

Hell over alt det flytende.

Hakk spinaten og legg denne over i forma.

Legg på godt med sitrontimian, og smør.

Settes inn i varm ovn.

180 grader i 45-50 minutter.

Kyllingen blir vanvittig saftig og god,

og med en god smak av sitron.

Jeg serverte dette med ovnsbakte grønnsaker.

Her tar du hva du har, deler i små biter,

legger det på et stekebrett,

ringler over litt olje før det settes i ovnen sammen med kyllingen.

Jeg serverte sammen med ovnsbakte maiskolber og kryddersmør.


 

I tillegg til en sprø salat av spisskål, paprika, agurk og minitomater.

 

 

Vel bekomme.

#kylling #lemon #sitronkylling #ovnsbakt #lavkarbo #dia #hjemmelaget #glutenfri #onepotwonder

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg