Kjøtt- og blomkålgrateng. Med smeltet ost på toppen. Det blir aldri feil.

Nå er tiden inne for å benytte seg av alle de norske, gode grønnsakene som finnes.

Blomkål er en av de jeg liker veldig godt,

den er lett å like, og lettvint å bruke.

Jeg syns den er god både rå og kokt, 

og denne gangen blir den brukt i en grateng.

Her starter jeg med å steke hakket oksekjøtt. 

Du kan bruke det kjøttet du selv ønsker.

Krydre med salt, pepper, hvitløk og chiliflak.

Rens og skyll blomkål.

Finhakk og fyll alt opp i en ildfast form.

Fyll på med en tykk, hvit saus.

Lages med smør, melk og hvetemel.

Vil du ha retten glutenfri og lavkarbo, er det bare å bruke en ricotta 

pisket opp med litt fløte,

i stedet for hvit saus.

Dryss godt med ost på toppen.

Settes inn i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter,

til osten er

gylden og blomkålen er mør.

Så er det bare å servere.


Du trenger:

400 gr oksekjøtt, finhakket

smør til steking

1 blomkål

salt, pepper, hvitløk, chiliflak

revet ost

Hvit saus av 2 ss hvetemel,

2 ss smør, salt og pepper,

spe med melk til passe tykkelse.

Bon Apetitt.

#Grateng #blomkålgrateng #ovnsrett #hjemmelaget #sunt #sommermat #smakenavsommer

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg