Kvæfjordkake eller Verdens Beste. God kake har mange navn. Har du noe å feire, så er denne kaken en vinner.

I dag er det feiring og klart for kake.

Denne passer i de flest anledninger

Fødselsdager, konfirmasjoner eller 17. Mai.


Kakebunn:
100 g smør
100 g sukker
4 eggeplommer
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
4 ss melk

Marengs:
4 eggehviter
200 g sukker
75 g mandler

Fyll:
5 dl ferdig romkrem eller vaniljekrem
3 dl kremfløte

Kakebunn:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen.

Sikt sammen mel og bakepulver. Bland inn i deigen sammen med melken.

Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne.

***

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs.

Fordel jevnt over deigen i langpannen.

Strø over hakkede mandler eller mandelflak.

***

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25 min.

 

Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret.

Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp.

Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse.

***

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem.

Bland krem og romkrem/vaniljekrem.

Ha kremfyllet mellom kakebunnene.

 

Vel bekomme!

#feiring #bursdag #kake #krem #17.mai #matfrabunnen #tradisjon #hjemmebakt #kake #selskap 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg