Ostekake i porsjons-glass. Med stivnet oste-fyll og gelé på skrå er dette en morsom vri på den tradisjonelle ostekaken.

Ostekake er kjempegodt, men ofte blir det for mye kake,

og da er det greit å kunne lage porsjonskaker.

Her er nok til fire rause porsjoner:

6 knuste digestive kjeks

1 ss smeltet smør

1 pk appelsingele

1 ss melis

1 pk kremost naturell (125 g)

1 1/2 dl fløte

Finn frem fire fine glass.

Knust kjeks blandes med smeltet smør.

Dette presses godt ned i bunnen på de fire glassene.

 

Lag gele etter anvisning på pakken.

Settes til avkjøling.

Pisk kremost og melis luftig.

Spe med halvparten av geleen. 

Pisk fløten og vend kremen inn.

Sett glassene skjevt i en eggekartong eller lignende.

Jeg brukte muffinsformer.

Støtt godt opp rundt glassene, så de ikke glir.

 

Fyll osktekakerøre i glassene, og sett kaldt til avkjøling.

Det vil nok ta minst en time, for massen må stivne helt,

før du kan helle på geleen.

Når massen er stivnet, tas glassene ut av kjøleskapet, og settes rett.

Så fyller du på gele.

 

Settes tilbake i kjøleskapet til geleen er stivnet.

Så blir det bursdagsfest.

Her pyntet med litt revet sjokolade.

Smaker godt til appelsingeleen.

#kake #bakst #hjemmelaget #hjemmebakt #ostekake #porsjonskake

#bursdag #fødselsdag #feiring #cheesecake #dessert #appelsin #sjokoklade

 
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg