Millionbøf eller kjøtthakk – tradisjonsmat i en gryte. Minner litt om noe jeg engang spiste på Dovrefjell som kalles Elghakk.

Etter oppskrift fra min danske farmor, som var en mester til å lage god tradisjonsmat.

En stor inspirasjonskilde for meg.

Milionbøf betyr jo egentlig bare at det er en million bittesmå biffer, hakket biffkjøtt.

 4 porsoner:

500 g hakket oksekjøtt

2 løk

4 dl oksebuljong

2-3 laurbærblader

salt og pepper

2 ss hvetemel

vann

sausekulør

***

 

Løk skrelles og grovhakkes. 

Brunes i en panne i smør.


 

Tilsett deretter hakket oksekjøtt, og brun dette sammen løken til det får litt farge.


 

Dryss på hvetemelet og rør godt, så det ikke klumper seg.

Løs opp buljongterninger i 4 dl vann. Dette helles i en gryte.

Tilsett laurbærblader og kjøttblandingen.

Alt gis et oppkok.

 

La det koke i 10 minutter.

Så tilsettes kulør.

Så mye som du ønsker, men retten skal egentlig være kull sort, så jeg bruker en del.

La det gjerne stå å simre litt før servering.

Plukk ut laurbærbladene og smak til med salt og pepper.

 


a.info {position:relative; z-index:24; color:#4f515c; font-weight: normal; text-decoration:underline}
a.info:hover {z-index:25; background-color:#f4f4f4; text-decoration: none; color:#4f515c;}
a.info span {display: none; text-decoration: none; color:#f4f4f4;}
a.info:hover span {display:block; position:absolute; top:20px; left:4px; width:15em; border:2px solid #777; background-color:#f4f4f4; color:#000000; text-align: left; padding: 4px; text-decoration: none;}

Serveres med kokte poteter eller potetmos.

 

#hakkebøf #millionbøf #tradisjon #hjemmelaget #oksekjøtt #onepotwonder #gryte #kjøtthakk #oksehakk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg