Kylling med fløtegratinerte poteter og blomkålmos.

Prosjekt tømming av fryser pågår.

Trenger å få tom fryseren, slik at den kan avrimes og rengjøres,

før den skal fylles med litt av hvert til jul.

Først fant jeg en pose med kyllingbryst med skinn og ben.

Disse krydres godt med salt og pepper,

før de stekes på 180 grader i 30-40 minutter, inntil

kyllingen er gjennomstekt og skinnet er sprøtt og gyllent.

Du ser lett når den er ferdig,

da koker kraften fra kyllingen i langpanna.

Denne tar jeg alltid vare på.

Hever smaken på enhver saus.

Så fant jeg en pose potetgrateng.

Ferdiglaget, frossen grateng helles rett i forma.

Toppes med revet hvitost,


og settes i ovnen sammen med kyllingen.


Blomkål snittes i buketter og kokes i lettsaltet vann.

Det tar kun få minutter til de er møre.


Kjøres til glatt mos  med en stavmikser.

Smak til med salt og pepper.

Jeg heller også oppi krafta fra kyllingen for å få en god smak.

Gjerne en liten skvett fløte, men det trengs egentlig ikke.


Så er alt klart og maten legges opp på fat.


Vel bekomme.

 

 

#hjemmelaget #matfrabunnen #tømmingavfryser #hverdagsmat #potetgrateng #blomkålmos #kylling

 

3 kommentarer

Siste innlegg