Gryterett med svinefilet kokt i fløte servert med blomkålmos. Enkel og god høstmat med smak av vilt.

I dag passer det med en varm og god gryterett.

Det er mat som de fleste liker, og som er lett å lage.

Kan ikke bli mislykket, for smakene blir gode

når ingrediensene får koke sammen og lage god kraft.

Svinefilet er en anvendelig råvare som jeg bruker endel.

Derfor er det fint å kunne variere litt

og ikke alltid servere ovnsbakt svinefile surret i bacon.

Her tok jeg en svinefilet og delte den i passende serveringsstykker.

Brunet bitene i smør,

og hadde bitene over i en gryte.


 

Tilsett grønnsaker etter smak og behag.

Jeg liker godt erter, løk og sellerirot.

Og litt hakket chili gjør seg godt for å piffe opp litt.

Fyll på med fløte og la dette koke til kjøtt og grønnsaker møre.

Ca 30-45 minutter.

Tilsett einerbær, salt og pepper.

Da får gryta en god viltsmak.

***

Serveres gjerne med blomkålmos og et godt dryss med hakket persille over.

 

Skyll og kok opp blomkålbukketter.

Når blomkålen er kokt mør, kjøres den glatt med en stavmikser.

Tilsett salt og pepper og en god klump smør for glatt og fin konsistens.

Evt. en liten skvett fløte om du vil.

Litt Rødbeter smaker også godt til gryta.

 Og kanskje noen gode poteter for de som ikke spiser lavkarbo.

Du trenger:

1 svinefilet (5-600 gr.)

1 pose frosne erter

1 chili

8-10 einebær

1 pk fløte

1/2 sellerirot

1 løk 

 

1 blomkålhode

1 klump smør 

salt og pepper

 

1 bunt persille

Vel bekomme.

 

#svin #svinefilet #gryte #hjemmelaget #gryterett #fløtebasert #lavkarbo #sukkerfri #dia #glutenfri #høstmat

#viltsmak #matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #middag #festmidddag #blomkål #blomkålmos #einebær

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg