Ingen jul uten sild!

Sild til julens store frokost- og lunsjbord må lages nå!

Den trenger noen dager på å godgjøre seg,
slik at alle smakene modnes sammen, og gjør silda god.
Jeg pleier å lage mange slags sild, men i år blir det bare sursild.
Erfaring tilsier at vi ikke klarer å spise opp alt,
så da er det bedre å lage litt mindre,
og evt. lage mer etter hvert.
Så derfor falt valget på sursild,
som vi ikke kan unnvære.
Smaker fantastisk på et stykke mørkt, dansk rugbrød,
gjerne med noe godt å drikke til.
Stemningen stiger i takt med inntaket av godsakene.
Joda, det ligger an til en laaaang lunsj 1. juledag i år også.
 
***
Du trenger:

5 spekesildfileter

1 stor løk i ringer

Lake:

Laken er en enkel 1-2-3 lake. 

Dvs. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann.

i tillegg bruker jeg en ts. hel sort pepper.

Og gjerne litt nellik og allehånde.

Det er bare å smake seg frem,

jeg bruker mindre sukker enn oppskriften tilsier,

noen ganger utelater jeg helt sukker,

men det er også en smakssak.


 

Slik gjør du det:

Start med å vanne ut sildefiletene i vann.

Skift vann flere ganger.

La silda vannes ut i et par timer før du begynner å kutte de opp.

Skjær sildefiletene i mindre biter.

Skrell løken og skjær den i tynne ringer.

Legg sild og løk lagvis i et sylteglass.

Tilsett krydderet.

Kok opp alle ingrediensene til laken og avkjøl.

Hell laken over silden.

Sett på lokk og la stå på kjøkkenbenken 6-8 timer.

Oppbevares i kjøleskap.

#jul #høytid #julemat #julepålegg #tradisjon #hjemmelaget

#sild #fisk #sursild #frokost #lunsj #Matfrabunnen

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg