Brasede kartofler – Braskartofler – bratkartoffeln. Julens restemat – servert som frokoster og lunsjer.

Her freses grønnsaker, kalkun, andelår

og grove kjøttpølser av oksekjøtt i andefett.

Stek godt så det får fin gyllen skorpe.

Krydre med salt og grovmalt pepper.

Herlig til lunsj.

Eller brunsj blir det ofte i julen.

Andelår stekes sammen med grønnsaker og rosenkål.

Krydres med salt og grovmalt pepper.

Potetrester er alltid populært.

Her ble det en god blanding av stekte poteter, grov pølse og medisterkaker.

Alt skives og stekes godt.


En runde med hakket bacon sprøstekes og serveres sammen med stekte poteter og løk.

En skikkelig omgang med Brasede kartofler – Braskartofler – bratkartoffeln,

som det heter på tysk og dansk.

Alle disse restene av julemat ble servert som frokoster og lunsjer.

Gjerne sammen med brød, smør og rødkål/surkål,

slik at vi kunne lage oss deilige smørrebrød.

Og nå er alle resten spist opp,

og godt er det,

for alle julegjestene er reist.

Tilbake til hverdagen.


Og juletre og kuler

er tilbake i eskene sine.

#matfrabunnen #hverdagsmat #julemat #tradisjon #poteter

#frokost #lunsj #brønsj #frønsj #brunch #restemat #kartofler #braskartofler

 

4 kommentarer

Siste innlegg