Potet- og rotgrønnsaker – gratinert.

2 gulrøtter

4 store melne potet

1 persillerot

1 løk eller purre

1/2  sellerirot eller kålrot

(1-2 fedd hvitløk)

3 dl kremfløte

1 ts salt

grovkvernet pepper

***

Skrell og skjær grønnsaker og poteter i skiver.

Legg dem i en smurt ildfast form og hell på fløte.

Dryss over salt og pepper.

Settes i varm ovn på 200 grader til grønnsakene er møre, ca. 40 minutter.

Dryss på et lag med revet ost,

som får smelte de siste 10 minuttene i ovnen.

Bruk de grønnsakene du liker best eller har i huset.

Gjerne med litt friske eller tørkede urter.

De kan kokes litt møre før du har dem i forma, da tar gratineringa kortere tid.

Smaker godt som tilbehør til grillet eller stekt kjøtt eller kylling.

Eller med litt sprøstekt sopp og bacon.

 


Vel bekomme!

 

#matfrabunnen #grateng #grønnsaker #poteter #tilbehør #tradisjon #hjemmelaget #gratinerte #middag #stekeovn #ovnsrett

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg