Jeg bruker å lage chili con carne på den tradisjonelle måten,
og serverer i små kjeramikkboller, med tortillachips til.
Men da jeg bestilte retten i London,
fikk jeg gryta servert på denne måten, i en stor, rød, rå paprika.
Og det smakte veldig godt.
Den friske smaken av rå paprika
sammen med den sterke gryta.
Nam.
Anbefales.
Det blir i allefall min måte å servere dette på heretter.
Men det blir nok uten ris, det syns jeg blir overflødig,
Det er allikevel så mye som metter i gryta, at det behøves ikke.
***
4-500 g kjøttdeig eller strimlet oksekjøtt
2 ss smør til bruning
***
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 rød chili
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser bønner
2-3 store gulrøtter
1 rød paprika
2 ts chiliflak
salt og pepper
(mørk sjokolade)
tortillachips
***
Ha smør i en varm jerngryte.
Brun kjøttet og tilsett finhakket løk, hvitløk og chili.
Hell over hermetisk tomat og la det surre i 10 minutter.
Bland inn bønner, gjerne forskjellige sorter, hakkede gulrøtter,
sammen med krydder.
La det simre 10-15 minutter og smak til med salt og sort pepper.
Bruker du hele, store kjøttbiter, er det godt å la gryta stå å simre lenge,
så kjøttet blir så mørt at det nesten faller fra hverandre.
Tilsett gjerne mer chili eller chilipulver,
så den blir så sterk som du liker den.
Rund av med noen biter mørk sjokolade om du vil.
Sjokolade og chili er som kjent smaker som matcher hverandre.
Server gjerne gryteretten med tortillachips, salsa og rømmedipp.
Bon Apetitt!
#chili #carne #kjøtt #okse #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjon #dia #sukkerfri
#hvitløk #tortilla #chips #gryte #gryterett #onepotwonder #chiliogsjokolade #sjokolade