Idag kom jeg hjem til ferdiglaget pizza.
Mange osterester som skulle brukes opp,
og da er pizza en god måte å få brukt opp alt på.
Pizza er jo som kjent velegnet for å bruke opp rester.
Så det ble mye ost, som smeltet sammen.
Eddamer, greddost, brie, gulost og litt blåmuggost.
Deig til stor, amerikansk pizza i storskuffa:
9 dl hvetemel
3 dl lunskent vann
1 pk gjær
litt salt
2 ss olje
Alt røres sammen og deigen eltes til den er smidig.
Heves lunt til dobbel størrelse, ca en halvtimes tid.
Mens den hever, lages fyllet.
Stek kjøttdeig, hakk løk, riv ost etc.
Når deigen er ferdighevet, kjevles den utover på bakepapir
og legges i storskuffa.
Fyll på med tomatsaus, ost, kjøtt og løk og det du måtte ønske.
Her kan det meste brukes.
Dryss på oregano eller pizzakrydder.
Settes inn i forvarmet ovn.
Stekes i ca. 20 minutter,
180 grader, midt i ovnen.
Helt til osten smelter og huset lukter himmelsk av nybakt pizza.
Kan godt serveres med en grønn salat.
#pizza #hjemmelaget #amerikansk #tykkbunnet #matfrabunnen
#pizzadeig #lørdagskos #kosemat #helg #80tallspizza
Nydelig , fredagen e redda med hjemlaget pizza. Her i huset har det vært fast nå i over 20 år. Rester til lørdagsfrokost , Mmmmmm ☺
Anonym: Ja herlig fredagskos. Og godt med rester også, hvis det blir igjen noe…