Hjemmelaget pizza.


Idag kom jeg hjem til ferdiglaget pizza.

Mange osterester som skulle brukes opp,

og da er pizza en god måte å få brukt opp alt på.

Pizza er jo som kjent velegnet for å bruke opp rester.

Så det ble mye ost, som smeltet sammen.

Eddamer, greddost, brie, gulost og litt blåmuggost.

Deig til stor, amerikansk pizza i storskuffa:

9 dl hvetemel

3 dl lunskent vann

1 pk gjær

litt salt

2 ss olje

Alt røres sammen og deigen eltes til den er smidig.

Heves lunt til dobbel størrelse, ca en halvtimes tid.

Mens den hever, lages fyllet.

Stek kjøttdeig, hakk løk, riv ost etc.

Når deigen er ferdighevet, kjevles den utover på bakepapir

og legges i storskuffa.

Fyll på med tomatsaus, ost, kjøtt og løk og det du måtte ønske.

Her kan det meste brukes.

Dryss på oregano eller pizzakrydder.

Settes inn i forvarmet ovn.

Stekes i ca. 20 minutter,

180 grader, midt i ovnen.



Helt til osten smelter og huset lukter himmelsk av nybakt pizza.

Kan godt serveres med en grønn salat.


#pizza #hjemmelaget #amerikansk #tykkbunnet #matfrabunnen

#pizzadeig #lørdagskos #kosemat #helg #80tallspizza

2 kommentarer
    1. Nydelig , fredagen e redda med hjemlaget pizza. Her i huset har det vært fast nå i over 20 år. Rester til lørdagsfrokost , Mmmmmm ☺

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg