Spinat- og rosenkålsuppe.

Her er prinsippet; du tar hva du har.

Jeg hadde endel rosenkål liggende, samt en halv pose med fersk spinat.

I tillegg til litt andre grønnsaksrester liggende i kjøleskapet.

Det var på tide å bruke det opp.

Derfor ble det en enkel, grønn suppe til lunsj i dag.

 

Så da ble det å fylle kasserollen med

rosenkål

spinat

litt grønnkål

2 fedd hvitløk

1 finhakket chili

salt og pepper

1-2 buljongterninger

vann


Kok opp og la alt kose seg på svak varme,

til det er gjennomkokt og mørt.


Når det er mørt,

kjøres suppa sammen med en stavmikser, til den er glatt.

Tilsett melk eller kanskje fløte, til passe tykkelse.

Smak til med pepper og evt litt mer chili.

Sunt og godt, og bra måte å få utnyttet restene i kjøleskapet på.

Godt med halve, kokte egg i suppa, eller litt sprøstekt spekeskinke.

Her ble den kun med et pepperdryss.

Funker det også.

 

 

 

#suppe #kål #spinat #hvitløk #chili #grønnsaksuppe

#sunt #suntoggodt #hjemmelaget #matfrabunnen #matienfei

#lettvint #restemat #matsvinn #lavkarbo #sukkerfri #glutenfri

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg