Fylte paprika. Enkelt og godt. Glutenfri og sukkerfri, passer fint på lavkarbo.


En god, gammel klassiker blir som ny:

400 gr kjøttdeig

2 store paprika

1-2 fedd hvitløk

en boks hakkede tomater

ost til gratinering

salt, pepper

krydder etter smak.

Jeg brukte chiliflak, paprikapulver, oregano, gurkemeie.



Stek kjøttdeig i varm panne med smør.

Tilsett hvitløk, krydder og tomatene.

La dette simre mens du begynner å preppe paprikaene.


Ta store, gjerne litt runde paprika.

Disse deles i to, gjerne gjennom stilen også,

men det er kun for at det ser er dekorativt ut.

Fjern alle hvite hinner og frø.

Så er det bare å begynne å fylle med kjøttdeigsausen.


Så toppes det hele med noen osteskiver.


Settes på bakebrett inn i varm ovn.

Ca 180 grader i 10-15 minutter.

Jeg syns de er best når paprikaen er fremdeles litt rå, slik at den har litt form og tyggemotstand.

Liker du den mer gjennomkokt, lar du den stå lengre.


Server gjerne med en frisk grønn salat til.


Vel Bekomme!

 

#paprika #kjøtt #kjøttdeig #hvitløk #tomater #hjemmelaget #matfrabunnen #tradisjon #fylltpaprika #ovnsrett #gratinert #suntoggodt #lettvint #grønnsaker #lavkarbo #sukkerfri #diabetesmat #glutenfri #laktosefri

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg