Porchetta! Italiensk ribberull. Nydelig festmiddag.

 

Familiemiddag.

Her har jeg laget en porcetta og en kalkun.

Porcettaen er ribbe som er rullet sammen til en ribberull,

med krydder inni.

Ca. 2 kg tynnribbe

Godt med salt og grovkvernet pepper

 

Forvarm stekeovn til 160 °C.

Skjær ut alle ribbebena med en skarp kniv.

 

 

 Del ribben i tre lag, som henger sammen.

Legg stykket med svorsiden ned.

Gni ribben inn med salt og pepper og rull sammen.

Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst.

Surr ribberullen med bomullstråd.

 Stekes ovnen i ca. 2,5 timer.

 

Sprø svor og mørt kjøtt,

og massevis av deilig kraft å lage en god saus av.

Jeg lager en vanlig brunsaus.

Like mengder mel og smør, sper med litt vann og

tilsetter all den  gode krafta fra steken.

 

Kokte mandelpoteter og noen lettdampede grønnsaker passer til.

Alt skjæres opp og legges på fat.

Server gjerne med rødkål og sennep.

Hjemmelaget rødkål lager du enket selv.

oppskrift her: RØDKÅL.

 

 

VEL BEKOMME!

#matfrabunnen #hjemmelaget #tradisjon #fest #festmat #familieselskap #ribbe #ribberull #porcetta #ovnsstekt #sprøsvor #brunsaus #skysaus #kalkun #rødkål #matiovn #slowfood #selskap #feiring

2 kommentarer

elisebr

18.06.2017 kl.19:44

Så nydelig og godt det så ut! :)
elisebr: Ja dette er snadder ja. Festmat!

Skriv en ny kommentar

Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

50, Trondheim

Velkommen til min inspirasjonsblogg om matlaging, trinn for trinn, lettvinte og sunne retter, supper og sauser, tradisjonsrik mat med sesongens råvarer laget fra bunnen. Send meg gjerne ideer eller erfaringer. Følg meg gjerne på Facebook: Hverdagsmat fra bunnen

Kategorier

Arkiv

hits