Det finns dager jeg slett ikke orker å lage middag, og noen dager hvor det rett og slett er altfor travelt.
Men mat må vi jo ha.
Da blir det ofte noe enkelt som jeg kan putte inn i ovnen,
slik at det lager seg selv, mens jeg gjør andre ting.
Her ble de ganske enkelt kylling og rosenkål.
Kyllingen er i biter med bein og skinn på, da blir det mye bedre smak når det stekes,
og rosenkålen helles bare rett inn i ovnen sammen kyllingen,
og får da en god smak av kyllingkrafta, som renner ut i panna.
Kyllingen krydres godt med salt og nykvernet pepper,
gjerne sitronpepper, som gir en frisk og god smak til kjøttet.
Har du frisk sitron-timian, er den kjempegod på kylling.
Inn i ovnen på midterste rille, 180 grader i 30 – 45 minutter.
Sjekk at kyllingen er gjennomstekt før den serveres.
Pipler det ut klar kraft fra den når du stikker i den med en spiss kniv,
så er den gjennomstekt, mør og god.
Passer godt med syltet rødløk til.
Oppskrift finner du på bloggen.
#matfrabunnen #lettvint #hverdagsmat #tradisjon #aftensmad #kylling #brokkoli #lavkarbo #matienfei #raskt #sunt #dia #sukkerfri #rosenkål #lettvint #nemt #hurtiggmat #fastfood #sunt #suntoggost #rødløk #rødløksmarmelade #rødløkskompott #sylta #lavkarbo #sukkerfri #glutenfri #dia