hits

Brød og bakst

Hjemmelaget knekkebrød med tang Massevis av jod. Nyttig og naturlig ved for lavt stoffskifte.

Hjemmebakte knekkebrød med tang.

Suksessterte - Gulkake - kanskje verdens beste kake.

Morsdag og fødselsdag. Kaker, god mat og blomster. Dette er en av de beste kakene jeg vet, og den er enkel å lage, holder lenge, men forsvinner fort. Den er alltid populær på kakebordet, og fung...

Lyse sjokoladeboller.

    Kjempegode, lyse sjokoladeboller som lages på under en halvtime.   De smelter på tunga. Ingen steking, så de kan ikke bli mislykket. Rulles til kuler og legges i boks i kjøl...

I dag prøvde jeg ut en ny variant av Steinalderbrødet. Enklere uten vekt.

  For å slippe å stå med bakevekt å veie opp alle ingrediensene, brukte jeg litermålet. Det blir nok ikke like nøyaktig, men det blir et godt og saftig brød. Og det er jo det som tel...

Danske rugbrød og glutenfrie knekkebrød.

Dagens ladning av hjemmebakt. Her ble det fire rugbrød. Saftige og gode med sprø skorpe. Bedre rugbrød enn de du baker selv skal du lete lenge etter. Og holdbare er de også. Jeg deler de opp o...

Brownies - Kladdkaka

Min Brownies er vel egentlig en svensk kladdkaka. Den er seig og god. Spises lun med vaniljeis eller krem. 100 g smør 2 egg 2 dl sukker 1 dl hvetemel 2t s vaniljesukker 3 ss kakao Smel...

Brownie med solbær.

Nydelig kombinasjon: Sjokolade og solbær. Her er det en herlig og seig Brownie. Stekes i rund form midt i ovnen i ca. 45 minutter. Serveres varm med yoghurt naturell og en stor skje med f...

Sjokoladekake. Rund form.

Dette er en sjokoladekake som er obligatorisk hos oss. Den må vi ha på alle fødselsdager. Oppskriften har vært i familien i generasjoner, så den er nøye utprøvd. Og den blir bare bedre av å st...

Hjemmelaget knekkebrød eller flatbrød. Til julebordets pålegg eller til middagen.

  Her er en enkel variant av små sprø brødbite,r som passer godt til julens pålegg.  Jeg lager her brødrene med kun linfrø, knuste og hele. Så smaksettes det med karve.  O...

Ost er ost... neida så langt i fra. Hvis du liker litt smak så har jeg en anbefaling. Dette er min favoritt iallefall!

  Jeg ble glad da jeg fant en av mine ostefavoritter i butikken. Dette er en ost med litt smak og bløt og god konsistens. Jeg har tidligere kjøpt den med hjem fra Sverige, men nå får jeg d...

Hjemmebakt dansk rugbrød.

  Dansk rugbrød smaker godt og skal du få gode brød, er det best å bake de selv. Jeg har ikke surdeig, den jeg hadde gikk ut av kjøleskapet av seg selv  når jeg kom hjem etter noen d...

Ny bunke med hjemmelagde knekkebrød. Klar for ny arbeidsuke.

Her ble det nok en dose med knekkebrød. Enkelt og greit, bare å røre sammen frø og vann. Prøvde meg tidligere denne uka på kjøpeknekkebrød, lavkarbovarinanten Brisk, men den tålte jeg tyde...

Ostekake i porsjons-glass. Med stivnet oste-fyll og gelé på skrå er dette en morsom vri på den tradisjonelle ostekaken.

Ostekake er kjempegodt, men ofte blir det for mye kake, og da er det greit å kunne lage porsjonskaker. Her er nok til fire rause porsjoner: 6 knuste digestive kjeks 1 ss smeltet smør 1 pk ...

Kvæfjordkake eller Verdens Beste. God kake har mange navn. Har du noe å feire, så er denne kaken en vinner.

I dag er det feiring og klart for kake. Denne passer i de flest anledninger Fødselsdager, konfirmasjoner eller 17. Mai. Kakebunn: 100 g smør 100 g sukker 4 eggeplommer 100 g hveteme...

Gresk yoghurtbrød. Lyse, myke, deilige brød.

2 liter hvetemel 4 dl kruskakli 1 kg gresk yoghurt 5 dl melk 2 ts salt 1 pk gjær   Alt blandes godt sammen og kjøres gjerne i en kjøkkenmaskin.   Deigen blir litt løs, me...

Lyst og luftig deilig nybakt brød. Det smaker godt det. Og i tillegg er dette lavkarbo.

    1/2 kopp smeltet smør 6 egg 1 ts bakepulver 1 kopp mel (blanding av kokos og mandel) 1/2 ts salt     Pisk eggene til eggedosis. Tilsett de øvrige ingrediense...

Småbrød med nigellafrø.

  Siden jeg lager store deiger når jeg først er igang med bakingen og putter i tett bakebolle i kjøleskapet, har jeg stort sett alltid ferdig deig til å bake med. Idag ble deler av deigen...

Amerikanske frokostpannekaker - lavkarbopannekaker. Enkelt og greit. Og smaker himmelsk.

Helt klart mine beste lavkarbopannekaker.   Disse er myye bedre enn varianten med hvetemel og melk. Du trenger: 4 egg 2-3 ss kokosmel 1 ss rømme 1 ts fiberhusk søtning Rør samme...

Pizza. Chiabatta, Rundstykker, Baguetter, Horn, Loff. Alltid godt. Lettvint med ferdig deig i kjøleskapet.

9 dl hvetemel 3 dl lunkent vann 1 ts salt 2 ss olje 1 pk gjær Dette gir 2 store pizzaer som fyller hele bakeplata, eller 3-4 runde pizzaer, alt etter hvor tynn bunn du ønsker. Jeg l...

Tortillalefse - Lavkarbo. Lettvint uten kjevling - versjon 2.

Jeg måtte prøve å lage Tortilla-lefse igjen, og denne gangen med kun ett egg pr lefse. Jeg syns nemlig den ble litt tykk og stor med to egg. Så dette ble oppskriften denne gangen. Til en lef...

Knekkebrød - lyse frokostknekkebrød med valmuefrø.

Jeg baker mye knekkebrød, og syns de smaker helt fortreffelig, men i dag fikk jeg lyst å prøve å lage litt lysere knekkebrød, en lettere frokostvariant. Med valmuefrø. Jeg elsker valmuefrø. ...

Tortillalefse - Lavkarbo. Lettvint uten kjevling.

Her er lefsa fylt med hjemmelaget aioli og tomater. Oppskrift på aioli finner du på bloggen min. Til en lefse trenger du: 2 egg 15 g (1 ss) mandelmel salt og pepper 1 ts h...

Steinalderbrød - enkelt og lettvint - uten å stå med kjøkkenvekten å veie alle ingrediensene.

I dag prøvde jeg ut en ny variant av Steinalderbrødet. For å slippe å stå med bakevekt å veie opp alle ingrediensene, brukte jeg litermålet. Det blir nok ikke like nøyaktig, men det blir e...

Lavkarbobrød med mandelmel.

Søndag morgen er bakedag. Frø og øvrige ingredienser finnes frem. Idag har jeg lyst til å gjøre en liten vri på brødene, ved å bytte ut litt frø og kjerner med mandelmel. Dette brødet har 1-...

Tacolefse

  Min yngste datter har laget tacolefser til meg, så nå kan jeg også spise taco med lefse sammen resten. De smakte nydelig, men var vist litt utfordrende å kjevle ut, men øvelse gjør mester. ...

Steinalderbrød og Knekkebrød.

Kveldens produksjon. Steinalderbrød og Knekkebrød. Knekkebrød gjør jeg enkelt. Blandingsforholdet er 12/7. 12 dl med frø/nøtter/mandler og 7 dl med vann. I tillegg bruker jeg salt og kry...

Steinalderbrød/Paleobrød.

Jeg spiser ikke brød på grunn av allergier, men jeg baker gjerne brød og knekkebrød av frø, noe som er enkelt og raskt.  Å det smaker nydelig. Det ar ikke lang tid å røre sammen frøene, ...

Foccatia - enkleste oppskrift - perfekt brød.

  Min beste og enkleste oppskrift har jeg fått av en venninne, og denne slår aldri feil.    1 kg mel  20 gram salt 1 pakke fersk gjær 1 liter lunkent vann Bland alt...