Hjemmelaget fiskegrateng.

Hjemmelaget fiskegrateng er godt og det er en fin måte å bruke opp  fiskerester på. De fleste liker fisk når den serveres i en grateng.

4-500 gr kokt fisk
2 dl kokt makaroni
Saus
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 purre/vårløk
salt og pepper
4 egg

1 dl rasp/strøkavring

 

Forvarm ovnen til 180 °C.
Kok opp makaroni etter anvising på pakken, hvis du ikke har rester. Ca 250 gram ferdig kokt.
Begynn med å lage sausen. Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn melet litt etter litt.

Spe med melken under omrøring,

slik at det blir en klumpefri saus og tilsett salt og pepper.

La sausen koke i minst 5 minutter, før du rører inn kokt fisk og makaroni.

Du kan fint bruke flere typer fisk i en og samme fiskegrateng.

Tilsett også purreløken.

 

Del eggene og pisk hviten stiv.

Rør inn eggeplommene i sausen, og vend deretter forsiktig inn de stivpiskede hvitene.

Pass på så du ikke rører ut all luften i hvitene, det skal bli en luftig og god grateng.

Fordel gratengen i en godt smurt ildfast form og strø griljermel på toppen.

Stek i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter

til gratengen har hevet seg og blitt gyllen.

Server gjerne fiskegratengen med revne gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg