hits

Jul og høytid

Kalkun.

  Nyttårsaften og kalkun hører sammen. Og nå står fuglen i ovnen penslet med masse smør, salt og pepper. Og det brer seg en nydelig lukt i hele huset. Mmm det gledes.  Kalkunen ...

Pinnekjøtt med kålrotstappe og vossakorv.

2- 3 kg pinnekjøtt Kålrotmos: 2 kg kålrot 2-3 poteter 1 dl kremfløte 3 ss smør litt salt 1 ts pepper Grov pølse av storfe eller lam, gjerne Vossakorv. Vann ut pinnekjøttet i mini...

KRUMKAKER

Krumkaker må vi ha til jul. Krumkaker med multekrem er jo klassikeren på dessert- og kakebordet. De er enkle å lage, trenger kun 4 ingredienser, i tillegg til kardemomme, hvis du ønsker det. ...

Pinnekjøtt og kålrotstappe.

2- 3 kg pinnekjøtt Kålrotmos: 2 kg kålrot 2-3 poteter 1 dl kremfløte 3 ss smør litt salt 1 ts pepper Grov pølse av storfe eller lam. Vann ut pinnekjøttet i minimum 12 timer. Ski...

Sjokoladeboller eller havreboller. Enkle å lage - lette å like.

Kjempegode, lyse sjokoladeboller som lages på under en halvtime.   De smelter på tunga. Ingen steking, så de kan ikke bli mislykket. Rulles til kuler og legges i boks i kjøleskapet. *** 5...

Ingen jul uten sild!

Sild til julens store frokost- og lunsjbord må lages nå! Den trenger noen dager på å godgjøre seg, slik at alle smakene modnes sammen, og gjør silda god. Jeg pleier å lage mange slags s...

GAMMELDAGSE ÆBLESKIVER.

HER ER EN GOD GAMMEL OPPSKRIFT PÅ EPLESKIVER SOM JEG HAR FÅTT AV MIN DANSKE FARMOR. TIL 20-25 STK TRENGER DU: 250 G HVETEMEL 1/4 TS SALT 1/2 TS NATRON 1 SS VANILJESUKKER 4 DL KULTURMELK...

Delfiakake. Et fast innslag på julens kakebord. Enkel å lage, ingen steking. Her med Ritzkjeks, for å heve smaken.

  Delfiakake er en takknemlig kake å lage til julens selskaper. Den er enkel å lage, trenger ingen steking, så dermed kan den ikke bli mislykket. Det er bare å røre sammen ingrediensene, ...

JULEBRØD MED ELLER UTEN ROSINER. LAGET AV HELT VANLIG HVETEDEIG/BOLLEDEIG.

  Hjemmebakt julebrød er godt til jul. Og her lages det uten sukat og rosiner, fordi vi ikke liker det. Ingen vits i å putte i brødet noe som alle sitter å plukker ut allikevel.  Så d...

Krumkaker- det må vi ha til jul.

   Krumkaker høre med på julens kake- og dessertbord. Jeg bruker en enkel oppskrift. Det skal være like deler av alt, egg, sukker, mel og smør. Smaksettes med kardemomme. 4 &nb...

Negerboller - lettvint og godt. Ca 15 minutter, trenger ingen steking. Perfekte, små konfektbiter.

100 g smeltet margarin​ 1 dl sukker 3 dl havregryn 1 ss pulverkaffe, eller 2 ss sterk kaffe 1 ts vaniljesukker 2 ss kakao Rør sammen alle ingrediensene, og la det hele stivne lit...

Sjokoladekake. Saftig og god, med masse sjokoladekrem.

Dette er en sjokoladekake som er obligatorisk hos oss, både til jul og fødselsdager. Oppskriften har vært i familien i generasjoner, så den er nøye utprøvd. Den er myk og saftig, og restene blir...

Eggelikør - hjemmelaget. Med eller uten sukker.

    Eggelikør 5 eggeplommer 5 dl melk noen dråper vanilje 1-2 dl fløte 1 halvflaske vodka eller annen sprit Søtning etter smak Kok opp melken. Pisk sammen eggeplommene og v...

RIBBE. Ingen jul uten ribbe. Med hjemmelaget rødkål, rosenkål, og selvsagt en good saus.

  Det nærmer seg jul, og da må vi prøvekjøre ribba. Må jo teste noen ganger før jul, slik at vi vet at den blir perfekt til den store kvelden.   Kveldens måltid ble en tradisjonell ...

Mandelmakroner og eggelikør - sukkerfritt.

  Sukkerfri mandelmakroner og sukkerfri, hjemmelaget eggelikør. Passer fint å lage sammen, slik at du får brukt opp både eggeplommer og hviter fra eggene samtidig. Mandelmakroner ...

Verdens beste kokosmakroner. Smelter på tungen. Lages med sukker eller helt sukkerfri. Lavkarbo om du vil.

Noe som for oss hører julen til er kokosmakroner. De er raske og enkle å lage, trenger få ingredienser, og de kan lett lages sukkerfrie for de som ønsker det.   Du trenger: 4-5 eggehv...

Surkål. Hjemmelaget surkål. Perfekt følge til saltkjøtt, kjøttpølser eller ribbe.

  Hjemmelaget surkål er enkelt og lage, og smaker så uendelig mye bedre enn den kjøpte. Mye billigere blir det også.   Du trenger: 1 hodekål 1/2 - 1 dl eddik 7 % 1-2 dl eples...

Hjemmelaget rødkål.

Rødkål hører julen. Hjemmelaget rødkål er enkelt og lage, og smaker så uendelig mye bedre enn den kjøpte. Mye billigere blir det også. Du trenger: 1 rødkål 1/2 - 1 dl eddik 7 % 1-2 dl sol...

Advent. Hjemmelaget julegløgg. Ingenting gjør vel adventstiden hyggeligere. Serveres med æbleskiver eller pepperkaker.

Advent og førjulskos er viktig, og da skal vi ha både æbleskiver og gløgg. Julestjerner og lys er tent i alle vindu og i hver en krok.   Gløgg lages på følgende måte: Sterk solbærsaft k...