august 2016

Kjøttsaus - til pizza, lasagne eller andre pastaretter. Stor posjon, fyll fryseren.

Ingenting er vel bedre enn en god hjemmelaget kjøttsaus til forskjellige retter. Jeg lager mye når jeg først er igang, så fyller jeg frysteren med ferdiglagde pastaretter, og ferdig kjøttsaus. ...

Laksesalat til lunsj, med pesto og gurkemeiedressing. Smaksbombe.

Her er dagens lunsj. Ganske enkelt når man har laget opp alt fra før og finner det i kjøleskapet om morgenen. Her er det en frisk salat, noen sukkererter for ekstra krønsj. Ovnsbakt laks i biter...

Glutenfri og lavkarbo pasta. Lettvint variant som ikke krever kjevling.

Det verserer mange ulike varianter av glutenfri og lavkarbo pasta uten tilsatt hvetemel. Jeg har prøvd flere av dem, og nå ble det en lettvint variant jeg prøvde ut, uten kjevling. Her tok jeg ...

Estragonmajones - perfekt til grillmat i stedet for bearnaise.

4 eggeplomme (romtempererte) ca 2 dl Rapsolje Estragon 1 ss sitronsaft salt Viktig: Alle ingredienser må ha samme temperatur. Ha eggeplommer i en høy beholder og pisk sammen med stavmi...

Kvæfjordkake eller Verdens Beste. God kake har mange navn. Har du noe å feire, så er denne kaken en vinner.

I dag er det feiring og klart for kake. Denne passer i de flest anledninger Fødselsdager, konfirmasjoner eller 17. Mai. Kakebunn: 100 g smør 100 g sukker 4 eggeplommer 100 g hveteme...

Fiskekroketter. Med revet gulrot og poteter. Skikkelig retro-mat.

  800 gram torsk eller annen hvit fisk litt salt og pepper 1 neve persille Litt hakket løk 1 egg smør til steking Til griljering/panering brødrasp/griljermel fra butikken  el...

Couscous-salat med urter og sprøstekt kylling. Eller blomkål-couscous for lavkarbo-versjon.

  Blomkål kan brukes til så mangt, og når blomkålen er i sesong, må vi bruke mye av den. Sunt og godt, og rimelig mat blir det også. Her lager jeg blomkålris av den, til en co...

BLOMKÅLRIS.

Blomkål kan brukes til så mangt, og når blomkålen er i sesong, må vi bruke mye av den. Sunt og godt, og rimelig mat blir det også. Her lager jeg blomkålris av den, perfekt tilbehør til de...

Hjemmelagde fiskekaker. Lettvint og greit med foodprocessor og kjøpefisk fra butikken.

800 gram torsk eller annen hvit fisk litt salt og pepper 1 neve persille 1 egg smør til steking   Vask fisken og skjær den i biter. Ha den i en Foodprosessor og kjør den se...

Gresk yoghurtbrød. Lyse, myke, deilige brød.

2 liter hvetemel 4 dl kruskakli 1 kg gresk yoghurt 5 dl melk 2 ts salt 1 pk gjær   Alt blandes godt sammen og kjøres gjerne i en kjøkkenmaskin.   Deigen blir litt løs, me...

Hjemmelaget yoghurtis med blåbær og lakris.

Å lage iskrem er lettvint og godt. Og ikke trenger du iskremmaskin heller. Her får du helt naturlige smaker, og uten tilsetningsstoffer eller sukker. Naturlig søtet med bær. Og sunne antioksid...

KEBAB. Hjemmelaget nydelig kebab. Sommerens slager hos oss.

  Kebab har blitt en gjenganger her i huset i sommer. Etter at jeg fant ferdigstekte LIBA-brød i en innvandrerbutikk i Strømmen, var suksessen klar. Dette ble jo myye bedre enn ferdigk...

Lyst og luftig deilig nybakt brød. Det smaker godt det. Og i tillegg er dette lavkarbo.

    1/2 kopp smeltet smør 6 egg 1 ts bakepulver 1 kopp mel (blanding av kokos og mandel) 1/2 ts salt     Pisk eggene til eggedosis. Tilsett de øvrige ingrediense...

KEBAB. Hjemmelaget nydelig kebab. Med ferdigkjøpte LIBA-brød.

Kebab har blitt en gjenganger her i huset i sommer. Etter at jeg fant ferdigstekte LIBA-brød i en innvandrerbutikk i Strømmen, var suksessen klar. Dette ble jo myye bedre enn ferdigkjøpte keba...

Eggesalat til lunsj. Lettvint og godt. Med ramsløk, gurkemeie og estragon.

Jeg ser ingen grunn til å kjøpe ferdiglaget eggesalat, det er jo så lett å lage selv. Og da får man jo presis den smaken man selv ønsker. Her tar jeg tre hardkokte egg. Tilsetter en god ss gurk...

Sitronkylling med spinat og rotfrukter. Alt i ovnen - minimalt med arbeid.

Kylling er noe vi har ganske ofte, og det er derfor gøy å finne på nye måter å tilberede kyllingen på. Sitron, timian og kylling er en god smakskombinasjon. Og med smør, fløte og kraft kan ikke d...

Suppemiddag er lettvint, sunt og godt. Dagens variant blir en grønn suppe av brokkoli og spinat.

Supersunn og supergrønn suppe. Helt uten tilsetningsstoffer. Her er det gjort enkelt. Jeg hadde en halv pose med frossen brokkoli og en halv pose med frossen spinat. Dette has i en kasserolle...

Kjøtt- og blomkålgrateng. Med smeltet ost på toppen. Det blir aldri feil.

Nå er tiden inne for å benytte seg av alle de norske, gode grønnsakene som finnes. Blomkål er en av de jeg liker veldig godt, den er lett å like, og lettvint å bruke. Jeg syns den er god bå...

Rydding av kjøleskapet. Minst mulig matsvinn er viktig. Restesuppemiddg.

Jeg rydder kjøleskapet og da kommer det alltid frem endel rester og mange grønnsaker som burde vært brukt opp i løpet av kort tid. Supper, gryter og pizza er fine matretter for å få brukt opp ...

Millionbøf - kjøttdeiggryte med blomkål.

Jeg laget en kjempegod millionbøf for en tid siden, og valgte denne gangen å lage den med en vri. Jeg gjorde alt på samme måte som sist, se oppskrift her. Istedet for å koke poteter, delte jeg ...

Reker med loff, sitron og kryddersmør. Smaken av sommer.

Reker smaker nydelig og det er jo så hyggelig å samles å sitte å pille reker over noe sprudlende i glasset. Lettvint er det også, så det passer perfekt som terrassemat. Jeg kjøper ofte fro...

Kryddersmør. Hever smaken på måltidet. Kjempe-enkelt å lage selv.

Kryddersmør er jo bare smør med krydder. Enklere blir det ikke. Jeg har mange forskjellige urter i kjøkkenhagen, og disse blir flittig brukt. Årets nykommer i kjøkkenhagen er sitrontimian. Denne...

GRØNN SMOOTHIE. Supersunn og næringsrik start på dagen.

For å få en energiboost så er det perfekt å starte dagen med en grønn energibombe av en smoothie.   Denne er god for fordøyelsen, og har en rekke nyttige næringsstoffer. Viktig for god ...

Rullepizza - Pizza laget av LIBA-brød. Gjort på 1-2-3.

Rullepizza er raskt og enkelt å lage, og det smaker kjempegodt. LIBA-brød kjøpes på invandrerbutikker, og brukes som bunn. Lag pizzafyll av kjøttdeig, tomatsaus, løk og krydder. Dette koke...

Hvitløksdressing eller dip. Perfekt som tilbehør til grillmat, tacoen eller som dressing på en salat.

Jeg lager alltid en hvitløksrømme som tilbehør til maten, eller som dressing på salaten, eller i en tortilalefse, kebab eller til tacoen. Den fungerer også godt som dip til grønnsaksstaver eller...

Mjødurt - tørking av urter - deilig te som virker betennelseshemmende og brukes ved fordøyelsesplager.

Sakset fra Urtekilden: URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING Mjødurt er en bitter og søt urt som virker avkjølende og opptørkende. Den er angitt å ha følgende egenskaper: Smertestillende, bet...

Dagens middag - enkelt og greit - spareribs med pommes frites i ovnen.

Dagens middag blir noe så enkelt som spare-ribs med pommes frites. Her er et en ferdig penslet svineribbe som legges inn i varm ovn. Denne legges midt i ovnen og stekes på 160 grader i ca ...
Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

50, Trondheim

Velkommen til min inspirasjonsblogg om matlaging, trinn for trinn, lettvinte og sunne retter, supper og sauser, tradisjonsrik mat med sesongens råvarer laget fra bunnen. Send meg gjerne ideer eller erfaringer. Følg meg gjerne på Facebook: Hverdagsmat fra bunnen

Kategorier

Arkiv

hits