oktober 2016

Bondens marked - en nydelig høstdag i Trondheim. Og dagen avsluttes med en hjemmelaget, enkel kebab.

Trondheim torg. Bondens marked. Badet i solskinn. En herlig dag med mange spennende varer. Og høsten i sin vakreste skrud. Høsten er en fin tid. Og som det ligger i navnet, mye å høste. ...

Fiskesuppe med grønnsaker. Gjort på få minutter. Under 50-lappen.

Her er en lettvint, rask og billig utgave av en fiskesuppe. Sunn er den også. Her har jeg kjøpt inn råvarer for ca. en 50-lapp. Og for den summen får du en rask middag til 4-6 personer. *** De...

Tomatsuppe med grønnkål og løk. Supermat med masse næring. Naturlig glutenfri og sukkerfri. Ferdig på 1-2-3.

Tomatsuppe laget fra bunnen smaker mye bedre enn posesuppen fra Toro. Det tar heller ikke lengre tid, og du vet hva den inneholder. Næringsstoffene er naturlige, og hva er vel bedre enn det. Så ...

Reisebrev fra Island - mye god mat i Reykjavik.

Hjemme igjen etter en herlig tur til Island. Mye spennende å se og smake på, så her blir man lett inspirert til å lage mye god mat. Her er det en variant av burgere, et utvalg av miniburgere, fir...

Hjemmebakt dansk rugbrød.

  Dansk rugbrød smaker godt og skal du få gode brød, er det best å bake de selv. Jeg har ikke surdeig, den jeg hadde gikk ut av kjøleskapet av seg selv  når jeg kom hjem etter noen d...

Kylling med fløtegratinerte poteter og blomkålmos.

Prosjekt tømming av fryser pågår. Trenger å få tom fryseren, slik at den kan avrimes og rengjøres, før den skal fylles med litt av hvert til jul. Først fant jeg en pose med kyllingbryst med ski...

Finnbiff eller Reinskav. Gryte med reinskav, fløte og einebær. Servert med poteter, tyttebær og flatbrød.

500 g reinsdyrskav 200 frisk sjampinjong 1 dl vann 3 dl rømme 1 dl melk 5 stk knuste einebær 1 ts timian 1 ts salt 1 ts pepper   Brun kjøttet i godt med smør i varm ste...

Pannekaker - dessert eller frokost. Valget er ditt. Godt er det iallefall - og helt glutenfritt.

Herlige, tykke, luftige pannekaker smaker himmelsk med bær eller bacon. Her har jeg laget en hel stabel, så har jeg i flere dager. Gode som frokostkaker, med ost eller annet pålegg, passer fint ...

Kjøttsuppe. Med røkt skinke og grønnsaker.

En herlig suppe er godt når høsten kommer, og det er mange friske grønnsaker å velge blant. Her bruker jeg et utvalg av grønnsaker de fleste har tilgang til. Og det beste på brokkolien er st...

Brødbakst må til, og i dag ble det både vanlige grovbrød og lavkarbobrød.

Fikk så lyst til å bake i kveld, så da er det bare å finne frem mel og det som skal til. Her er det tre store grovbrød, med litt forskjellig mel. Jeg bruker det jeg har og benytter rester av mel ...

Familieselskap - med mye god mat og kaker.

Selskap og bursdager feies alltid med mye god mat. Flere typer kjøtt og poteter, grønnsaker og sauser er faste innslag. Denne gangen ble det ribbe, kjøpt med fra en Københavnertur. Inn i ovnen t...

Kyllinggryte med kokosmelk ala baligryte.

Her brukte jeg:   Kyllingfilet ris søtpotet vannkastanjer kokosmelk gulrot løk salt pepper karry chilli persille   Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell og...

Laks og grønnsaker inn i ovnen - middagen som lager seg selv.

Etter nok et dypdykk i fryseren dukket dette opp. En stor side med salmalaks og en pose med wokmiks. Så da er middagen straks klar. Krever minimalt med forarbeid, og lager seg selv. Mens du er ...

Karbonadekaker med soppstuing og blomkål/brokkolipure.

Prosjekt tøm fryseren er i gang. I dag ble det karbonadekaker, med sprøstekt sopp og blomkål- og brokkolipure. Jeg stekte karbonadene i smør til de ble gylne og gjennomstekte. En stor pose med f...

Suppe. Med spinat og erter. Toppet med sprøstekt spekeskinke.

Prosjekt rydding av fryser er igang. Det er viktig å få ryddet og tømt fryseren i god tid før jul, slik at jeg får rimet den av før den  igjen skal fylles med gode ting til jul. Så nå er d...

Frokost eller dessert. Det er opp til deg. Pannekaker uten mel og sukker med nyrørte bær.

Du trenger: 5 egg 1 klype himalayasalt 1/2 ts bakepulver 3 store ss creme fraiche 1 ss mandelmel Litt valgfri søtning Alt kjøres glatt med en stavmikser. Himalayasalt finner du billig på TG...

Millionbøf eller kjøtthakk - tradisjonsmat i en gryte. Minner litt om noe jeg engang spiste på Dovrefjell som kalles Elghakk.

Etter oppskrift fra min danske farmor, som var en mester til å lage god tradisjonsmat. En stor inspirasjonskilde for meg. Milionbøf betyr jo egentlig bare at det er en million bittesmå biffer...

Helstekt Kylling. Nydelig mat som passer prefekt når det blir for mye med en hel kalkun.

  Helstekt kylling er undervurdert. Det blir så mye mer smak enn når du steker kyllingfileter. Saftig og godt. Her har jeg en kylling på 3,5 kg. Siden det er høst og hagen bugner av urter...
Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

Bentes kjøkken - hverdagsmat fra bunnen.

51, Trondheim

Velkommen til min inspirasjonsblogg om matlaging, trinn for trinn, lettvinte og sunne retter, supper og sauser, tradisjonsrik mat med sesongens råvarer laget fra bunnen. Send meg gjerne ideer eller erfaringer. Følg meg gjerne på Facebook: Hverdagsmat fra bunnen

Kategorier

Arkiv

hits