hits

Tilbehør

Syltet agurk. Godt tilbehør til middagen.

Ta en agurk eller to ut av kjøleskapet. Agurken skrelles.  Det blir bedre smak uten skallet, for det sitter litt bitterstoffer der, og det kan bli litt seigt, så jeg foretrekker å skre...

Kremete og bløt hvitkålsgrateng.

I stedet for potetgrateng, funker dette godt som tilbehør til gryter eller stekt/grillet kjøtt. Lag gjerne flere i slengen, så har du i fryseren til neste gang du få lyst på gratengen.   1/...

Sylta rødløk. Enkelt og godt tilbehør til høstens gryter og julemat.

Å sylte rødløk er både morsomt og enkelt. Billig er det også. jeg lager denne uten å tilsette sukker, slik at den kan spises av de som ikke tåler sukker, eller de som ønsker å ha et stabilt blod...

Hjemmelaget Guacamole.

Å lage sin guacamolen er gjort i en fei. Lag den i god tid, slik at den får stå og trekke smak. 2 avocado 1-3 fedd hvitløk Moses sammen. Svis litt sitron- eller limesaft over. Salt og pepper...

Løk - i lange baner. Ferdighakket og rett i fryseren. Kjøp opp stort og spar tid og penger.

I dag kom jeg over store poser med løk på butikken. 2,5 kg pr pose. Jeg kjøpte en med rødløk og en med gul løk. Så greit å kjøpe opp mye og spare både tid og penger. Og det er alltid greit å fi...

Urter i hagen er alltid hyggelig. Her høstes litt basilikum - som blir til en god pesto.

Årets sommer har vært mild, men regntung, noe som tilsyndelatende urtene i hagen liker veldig godt. De har nemlig vokst seg store og flotte, så nå er det bare å høste og bruke massevis, før fro...

Estragonmajones - perfekt til grillmat i stedet for bearnaise.

4 eggeplomme (romtempererte) ca 2 dl Rapsolje Estragon 1 ss sitronsaft salt Viktig: Alle ingredienser må ha samme temperatur. Ha eggeplommer i en høy beholder og pisk sammen med stavmi...

BLOMKÅLRIS.

Blomkål kan brukes til så mangt, og når blomkålen er i sesong, må vi bruke mye av den. Sunt og godt, og rimelig mat blir det også. Her lager jeg blomkålris av den, perfekt tilbehør til de...

Kryddersmør. Hever smaken på måltidet. Kjempe-enkelt å lage selv.

Kryddersmør er jo bare smør med krydder. Enklere blir det ikke. Jeg har mange forskjellige urter i kjøkkenhagen, og disse blir flittig brukt. Årets nykommer i kjøkkenhagen er sitrontimian. Denne...

Hvitløksdressing eller dip. Perfekt som tilbehør til grillmat, tacoen eller som dressing på en salat.

Jeg lager alltid en hvitløksrømme som tilbehør til maten, eller som dressing på salaten, eller i en tortilalefse, kebab eller til tacoen. Den fungerer også godt som dip til grønnsaksstaver eller...

AIOLI! Hjemmelaget hvitløksmajones. Ubeskrivelig godt.

Du får den tykkeste, deiligste aioli på kun noen få minutter.   Så raskt å lage selv, at du neppe kommer til å kjøpe den på butikken etter å ha smakt denne. Det eneste du trenger e...

Chiliolje - perfekt følge til grillmat og burgere. Kjekt å ha stående i kjøleskapet.

  Jeg bruker å servere en chiliolje ved siden av grillmat og gryteretter, så alle får tilsette etter smak. Dette er skikkelig hot, men er kjempegodt i små mengder. Den består av chilifl...

Hjemmelaget majones. Smaker vidunderlig. Må prøves. Utgangspunkt for aioli, estragonmajones og dillmajones for å nevne noen.

Du får den tykkeste, deiligste majones på kun noen få minutter. Altså mye raskere enn å gå på butikken for å kjøpe en ferdigmajones. Jeg bare nevner det.  Smaken er sååå utrolig mye bedre....

Hjemmelaget dansk remulade - denne er bare helt knallgod!

Noe av det jeg savner i Norge, er den gode remuladen de har i Danmark. Tidligere kjøpte jeg alltid med meg en flaske eller to, men etter at jeg fant ut hvor lett det er å lage den, har jeg begy...

Grønn pesto med persille og mandler.

Det florerer av oppskrifter på pesto, grønn pesto og rød pesto, men med ulike urter og oljer. Og det smaker jo godt til fisk og kylling, over en salat, pizza eller kokt pasta.   M...

Pepperrotkrem - rømmedipp - maiskrem.

Fin-været og sommeren er i anmars og tiden er inne for grilling. Og er det dårlig vær, egner disse sausene seg like godt til ovnsbakt kjøtt og fisk.  Dette erstatter både saus og salatdress...

Pepperrotkrem.

Pepperrotkrem smaker nydelig til ovnsbakt eller grillet laks:   3 dl lettrømme 2 ss revet frisk pepperrot eller fra tube 1⁄4 ts salt 1⁄4 ts pepper Bland rømmen med pep...