Inspirert av tik tok-trenden
smashed potato salad.
Du trenger:
Kokte poteter
3/4 kopp gresk yoghurt
1/2 kopp majones
2 ts dijon sennep
saft fra 1/2 sitron
4 fedd hvitløk, hakket
1 ts paprika pulver
salt og pepper
hakket fersk dill og persille
1 liten agurk, finhakket
1/2 rød løk
1 finhakket sjalotteløk
(revet ost)
(sprøstekte baconterninger)
Først kokes små poteter møre i lettsaltet vann.
Deretter tas de ut av vannet og knuses flate med et glass, eller lignende.
Strø over salt og nykvernet pepper,
og gjerne litt revet ost.
Inn i ovnen på 180 grader i 40-50 minutter,
til de er gyldne og sprø.
Rør sammen ingrediensene til dressingen.
Smak til med urter, krydder, salt og syre.
Settes i kjøleskapet for å godgjøre seg,
mens potetene stekes ferdig i ovnen.
Avkjøl potetene så de er lune,
før de røres sammen med dressingen.
Tilsett sprøstekt bacon i potetsalaten
for ekstra krønsj og smak.
Godt å servere alene, eller som tilbehør,
og gjerne med tortillachips til.
Velbekomme!