Fastelavnsboller og annet snæks.

Follow my blog with Bloglovin

Gjærbakst er hyggelig og en takknemlig deig å jobbe med.

Blir alltid godt og vellykket.

For å spare inn litt tid tok jeg snarveien ved å velge ferdig bolledeigblanding fra butikken. Da er det lettvint å lage en klippekrans, eller bake boller eller lage noe annet godt av gjærdeigen.

Her tar jeg bare melblandingen og rører ut etter det som står på pakken og tilsetter gjær. Knar godt sammen deigen og setter den til heving. Imens røres sukker og kanel sammen med smøret til en glatt krem.

 

Når deigen er ferdig hevet, tar jeg den ut på kjøkkenbenken og kjevler den ut til et rektangel.

Smører på godt med sukker og kanelblanding og ruller sammen.

Legg den på bakepapirkledd stekeplate og klipp opp. Man klipper ganske enkelt opp “kanelboller” og bretter de hver sin vei, slik at det dannes et fint mønster.  Kan også deles i to og legges i en bakpapirkled brødform.

Pisket egg pensles over, og så går den inn i ovnen. Midt i ovnen i 30-40 minutter, 180 grader.

La den står litt før den smøres over med melisglasur, eller melis drysses over. Jeg liker best å blande en tykk melisglasur og smøre utover kaken, dette gjør den enda saftigere.

Oppskrift:

1 kg bolleblanding

1 pk gjær

Fyll

150 gr halvsmeltet smør

1-2 ss kanel

5 ss sukker

Røres godt sammen

egg til pensling

melis til glasur

 

Skjæres opp i store stykker og  legges på kakefatet.

 

 

Og siden det er fastelavnssønddag må vi også ha noen hveteboller, som kan fylles med pisket krem og syltetøy eller vaniljekrem.

 

 

Velbekomme.

Ha en fin kveld!

#gjær #gjærdeig #gjærbakst #kringle #krans #klippekrans #flettekrans #kanelstang #sukkerogkanel #remonce #melis #melisglasur #kake #bursdag #fødselsdag #kakebord #fest #kaffebord #matfrabunnen #hjemmelaget #hjemmebakt #tradisjon