Delfiakake er en takknemlig kake å lage til julens selskaper.
Den er enkel å lage, trenger ingen steking,
så dermed kan den ikke bli mislykket.
Det er bare å røre sammen ingrediensene,
og sette kaldt til den er stivnet.
Så nå er det bare å gå i gang.
Til en kake bruker jeg.
250 g delfiafett
250 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg3 ss sukker
1/2 pakke ritz-kjekt
Pynt:
gelétopper
Smelt delfiafettet i en liten kjele.
Ta kjelen av platen.
Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i fettet.
Tilsett kaffe og rør til blandingen er jevn.
Avkjøl til sjokoladeblandingen er lunken.
Praktisk å sette kjelen ut i snøen for kjøling, når det er kaldt ute.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Rør inn sjokoladeblandingen.
Kle en liten brødform (1 liter) med plastfolie.
Hell først i litt av sjokolademassen, slik at bunnen på formen blir dekt.
Legg på et lag med Ritz-kjeks.
Dekk over med sjokolademasse, og gjenta til du har brukt opp all sjokoladenblandingen.
Sett formen i kjølig til sjokoladen har stivnet.
Ta kaken ut av formen og fjern matpapiret.
Jeg venter med å ta den ut av forma og pynte til den skal serveres.
Pyntes gjerne med geletopper.
Skjæres i tynne skiver ved servering.
Den er temmelig mektig,
men passer godt til en kopp sterk og god sort kaffe.
O hellige juuul!
#jul #tradisjon #hjemmelaget #julebakst #julekake #delfia #delfiakake
#matfrabunnen #julegodt #sjokolade #Ritz
Håper du får en fin helg
Victoria Larsen: Tusen takk. God helg!