Krumkaker må vi ha til jul.
Krumkaker med multekrem er jo klassikeren på dessert- og kakebordet.
De er enkle å lage, trenger kun 4 ingredienser,
i tillegg til kardemomme, hvis du ønsker det.
4 egg
250 g sukker
250 g smeltet smør
250 g hvetemel
1 ts malt kardemomme
Regelen er den at det skal være like mange gram av alle ingrediensene,
dvs at eggene også skal være ca 250 gr.
Ett vanlig egg veier ca 60 gr. Men har du store eller små egg, kan du justere antallet.
*************
Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet, avkjølt smør.
Rør inn mel og kardemomme med en slikkepott.
La røren svelle i en halvtimes tid.
Etter svelling kan røra bli litt for tykk, da tilsettes litt kaldt vann.
Dette gjør at krumkakene blir tynne og sprø, så det er alltid en fordel å tilsette litt kald vann.
Så er det steking.
Varm krumkakejernet godt før du begynner.
Tilsett ca en ss røre til hver kake.
La den steke til den er gyllen og gjennomstekt.
Skal ikke bli brune!
Tas ut og rulles med en krumkakepinne.
De kan også legges over ete glass eller en kopp, hvis du ønsker små skåler.
Disse er fine, hvis du skal servere de som dessert, med pisket krem og bær oppi.
Men jeg bruker å krumme dem til klassiske krumkaker, for da tar de mindre plass i kakeboksen.
Det blir ganske mange av en røre, ca 40 – 45 stk.
Husk de skal være tyyyynne!
Vi bruker krumkakene med multekrem på juleaften,
men resten av jula bruker vi å fylle med krem og ulike sorter bær.
En av favorittene er faktisk krem og jordbær.
Det blir litt sommerlig og friskt.
Lykke til!
#jul #julekaker #hjemmebakt #hjemmelaget #tradisjon #multekrem #jordbærkrem #matfrabunnen #ektejul #gammeldags
Krumkaker er veldig godt
Ett must i julen!
Charlotte: Ja helt enig. God jul!