Nydelig og lettlaget spinatsuppe, med grønne erter, fløte og kokt egg.
Denne suppa lager du i en fei. Den smaker godt og er mettende.
Og du trenger kun få ingredienser. Billig og god. Det er jo bra.
Og den får en fantastisk grønn farge.
Massevis av gode vitaminer, masser av jern.
Du trenger til en stor kaserolle:
1 pose frosset spinat
1 pose frosset grønne selskapserter
Vann
salt og pepper
noen skiver rå ingefær
2 buljongterninger/kraft
1 pk fløte
kokte egg til topping
Ha spinat og erter i en stor kaserolle.
Her kan man også bruke brennesle og evt litt skvallerkål på våren.
Masse gode næringstoffer og gratis mat er smart.
Fyll på med vann, slik at det dekker. Kok opp.
Tilsett buljong eller kraft hvis du har.
Skjær opp noen skiver ingefær og hakk grovt før du tilsetter denne.
Kok opp og la det simre noen minutter.
Når den er gjennomkokt, kjører du suppa glatt med en stavmikser.
Pass på så du ikke koker for lenge, da mister du den flotte grønne fargen,
og suppa blir mer militærgrønn. Men den smaker like godt.
Så tilsettes fløten, pisk godt sammen, og se om du trenger mer vann.
Jeg liker den ganske tykk og kremete, men det er en smaksak.
Så er det bare å øse opp i skåler og servere.
Jeg bruker å koke noen egg som jeg deler i to og legger over i hver skål.
Kvern over litt svart pepper, evt klipp litt gressløk over til pynt.
Velbekomme!
#suppe #middag #egg #sunt #næringsrikt #matfrabunnen #hjemmelaget
#tradisjon #lavkarbo #glutenfri #jern #vitaminbombe #suntoggodt #grønnsuppe
#gjestemat #hverdagsmat #lunsj #aftensmad #diabetesvennlig #dia #sukkerfri