Når gårdagens fisketur ikke akkurat ble noen stor matauk, dykket jeg ned i frysener i dag og fant frossen torsk,
fra butikkfryseren.
Så da blir det fiskesuppe allikevel.
Den fikk en skremmende farge pga. av at jeg tilsatte både rødkål og rødløk.
Den hvite fisken og potetbitene trakk til seg farge,så hvem trenger å kjøpe de fancy, blå potetene?
Den ble godt mottatt av den yngre garde.
Smaken ble god.
Grønnsaker jeg ofte bruker er gulrot, sellerirot, løk, poteter og purreløk. Du trrenger:
3-4 skrellede poteter i terninger
2 store gulrøtter i terninger
1/4 sellerirot i terninger
1/2 purreløk i skiver
1 rødløk, finhakket
1/2 rødkål, strimlet
2-300 gram torsk i terninger
10-12 hvitløksmarinerte scampi, finhakket
vann
2 buljongterninger (grønnsak)
salt og pepper
Grønne, friske urter til pynt.
Ha alle grønnsakene i en kasserolle og fyll opp med vann så det dekker. Kok opp og la det trekke i 15-20 minutter. Tilsett buljongterninger og fisk.
La dette trekke i 8 minutter før du tilsetter scampi og smaker til med salt og pepper.
Serveres med litt av høsten friske urter. Her med salvie og kruspersille.
Vel bekomme!