Rabarbramarmelade.

 

Høsten er her og siste runde med innhøsting av rabarbraen må tas før frosten kommer.

Rabarbrarota har blitt høsta mange ganger i løpet av sommeren.

Det smaker godt med lettkokt rabarbramarmelade med kanel,

gjerne på iskrem eller på yoghurt.

Her brukte jeg

1/2 kilo rabarbra

ca 1 dl vann

kanel

sukrin/natreen/sukker.

 

Skyll og hakk opp rabarbraen og ha den i en liten kasserolle.

Tilsett vann og kok opp.

La det småkoke til rabarbraen er mør, i ca 10 minutter.

Rør den sammen når den begynner å tråde seg.

Tilsett søtning etter smak og rør inn litt kanel.

Avkjøles godt før marmalden brukes på yoghurt eller iskrem.

 

Smaken av sommer, lett og god dessert eller lørdagskos.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg