Gjærbakst med gulkrem er aldri feil.
Lettvint og lett å få til gjør det jo enda bedre, og den deilige lukten som sprer seg i huset,
lukten av hjemmekos og trygghet.
Jeg lager alltid litt større deig, så lager jeg noen hveteboller
samtidig når ovnen allikevel er varm.
Greit å ha i fryseren til gjester. Dette blir nok til 2 kaker i en liten form, ca 22 cm.
100 gr margarin
3 ½ dl skummet melk
1 pk gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
1 dl sukker
10 dl hvetemel
1-2 eggehviter
Smelt smør og lunk melken i mikroen. Varm til ca 37 grader, maks.
Kjør sammen i en kjøkkenmaskin til deigen er glatt og jevn og slipper bollen.
Heves i en halvtimes tid.
Ta deigen opp på bakebordet og del i to.
Kjevle hver deigbit ut til en avlang, rektangulær leiv.
Fordel vaniljekrem over leivene og strø over kanel.
Jeg brukte ferdigkjøpt vaniljekrem.
Rull sammen fra langsiden.
Smør to kakeformer på ca 22 cm diameter.
Smør bakeformen godt med smør eller formfett.
Skjær opp i passe stykker, 2-3 cm og legg dem med litt avstand mellom i springformen.
Etterheving i 30-40 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 °C.
Pensle kaken med sammenpisket egg, og strø over litt ekstra kanel.
Stekes på varmluft i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist.
Rør sammen melis med en liten mengde eggehvite til du får en glatt og fin glasur.
Smør glasuren på kaken når den er kald.
Kaken er også fin å fryse.