Dette er en lettvint og rask hverdagsmiddag som krever minimalt med tid. Og den smaker godt. Den er også sunn og næringsrik, så hva mer kan man ønsker seg i en travel hverdag?
Ønsker du en vegetar variant, er det bare å droppe pølsebitene.
Til 4 personer trenger du:
2 gulrøtter
½ sellerirot
3 poteter
3 middagspølser/6 grillpølser
½ purre
1 pose grønnkål
1 liter vann
2 buljongterninger (grønnsak eller kylling)
Litt salt og pepper
Finhakket persille
Skrell, skyll og kutt rotgrønnsaker og pølse i terninger, purre deles på langs og skylles godt før den snittes opp i tynne ringer. Grønnkål skylles og snittes i strimler.
Ha alt over i en gryte og tilsett vann og buljongterninger. Rotgrønnsaker passer fint i en slik suppe, men du tar hva du har. Du behøver ikke slavisk følge oppskriften. Hvis du har dårlig tid, kan du bruke frosne grønnsaker.
Suppen kokes opp, og småkoker i 15 minutter, til grønnsakene er møre. Smak til suppen med salt og pepper. Tilsett finsnittet grønnkål 2-3 minutter før den er ferdig.
Server med persilledryss og gjerne med litt godt brød.