Noe av det beste jeg finner på menyen fra kinesiske restauranter i det store utland er lemon chicken og orange chicken.
Det finner jeg ingen steder her jeg bor, så da må vi jo bare lage det selv da. Ikke så veldig vanskelig, og godt er det.
600 gr Kyllingfilet
75 gr mel
50 gr maisenna
1 ts salt
1 ts pepper
Rapsolje til frittering
Sausen
1 dl appelsinjuice
75 ml soyasaus
2 fedd hvitløk
2 ss 7% eddik
2 ss sukker
1 ss olje
1 ss maismel
2 ss vann
Ris
Skivede vannkastanjer
Del kyllingfilet i litt store biter.
Bland mel, maisenna, salt og pepper i en bolle og vend kyllingbitene i dette.
De panerte kyllingbitene friteres i en frityrkoker eller i en vid panne med rapsolje, på høy varme.
I ca 10 minutter, til de er gyldne og sprø.
Legges på kjøkkenpapir for å trekke litt av det overflødige fettet
så de holder seg sprø og krispie.
Finhakk hvitløken og bland alle ingrediensene til sausen.
Ha blandingen i en middels varm panne og kok opp.
Skru ned varmen og bland inn 1 ss maismel og ett par ss vann.
La sausen tykne og legg oppi kyllingen når du syns det er tjukt nok.
Serveres med nykokt ris og vannkastanjer.
Vel bekomme!