Lettvinte kaker som passer til jul, men også til resten av året.
Godt å fylle kakeboksene med kaker som blir spist.
Og her er det råvarer som man ofte har i skapet hjemme.
Og de kan lages med sjokolade (lys, hvit eller mørk),
mini-marshmallows,
bær, nøtter, rosiner, peanøtter, fudge, smarties..
Ja, det du måtte like rett og slett.
7 dl lettkokte, små havregryn
3 dl hvetemel
1 ts natron
150 gr margarin/smør
1 ts vaniljesukker
1,5 dl brunt sukker
1,5 dl hvitt sukker
2 egg
2 plater/200 gram lys kokesjokolade, hakket i biter
Rør sammen smør/margarin og sukker i en bakebolle.
Tilsett egg og vanilje, deretter alt det tørre.
Mikses godt sammen til en homogen og tett deig.
Hakk sjokoladen og rør inn i deigen.
Trill litt store kuler som settes på stekebrett med bakepapir.
Stekes i ca 15 minutter, 180 grader varmluft.
Avkjøles på brett før de fylles i passende kakebokser.
Deigen kan også fryses,
så kan du ta opp og steke cookies og servere helt varme,
nystekte kaker.
Kjekt når det dukker opp uventet besøk.
Godt til en kopp kaffe, eller et glass iskald melk.
Går ned sammen med julebrus også disse.
Vel bekomme!