Hva med å imponere med en lekker ostesufflé.
Denne er super å servere til gjester, og det er ikke så vanskelig som det ser ut.
Men flott blir den.
4 ss smør
6 ss hvetemel
4 ½ dl helmelk
1 ts salt
½ ts malt muskat
450 g vellagret ost revet
7 stk egg
1 ss smør eller olje
Smelt smør ved middels varme i en mellomstor kjele.
Tilsett hvetemel og rør inn smøret.
Spe gradvis med melk under omrøring.
Rør til sausen tykner og får en glatt og tykk konsistens.
La sausen småkoke under omrøring i ca 5 til 7 minutter.
Pass på at du rører godt i bunnen av kjelen, slik at sausen ikke brenner seg fast.
Smak til sausen med salt og muskatnøtt.
Tilsett revet ost og rør til osten er smeltet.
Ta kjelen av platen og la stå i et par minutter til ostesausen har kjølnet litt.
Skill eggene. Rør eggeplommene i ostesausen.
Pisk eggehvitene i en helt ren bolle med en håndmikser.
Skjær de stivpiskede eggehvitene forsiktig inn i sausen med en slikkepott.
Pensle eller spray en suffléform med fett som rommer ca. 2,5 liter.
Forvarm ovnen til 180 °C.
Hell røren i formen og stek suffléen på nesten nederste rille i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter.
Du MÅ ikke åpne ovnsdøren før det er mer en 5 minutter igjen av steketiden,
ellers kan suffléen falle sammen.
Server straks med en grønn salat og godt brød.
Husk det er alltid gjestene som skal vente på suffléen og ikke omvendt.
Her serveres suffléen med stekt løvbiff, bearnaisesaus og en salat.
Vel bekomme!
#Suffle, #ostesuffle, #løvbiff, ##salat, #gjestemat