Bacalao er godt, men det tar litt tid å lage,
derfor byttet jeg med hell ut klippfisken, med fersk torsk.
Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage, og vi syns den smakte godt.
Ser ikke så delikat ut på bildet, men det smakte godt.
Jeg brukte her:
1 rød chili
2-3 fedd hvitløk
2 røde løk (derfor ble fargen litt mindre delikat)
4 store poteter
600 gr skinn og benfri torsk
1-2 bokser hakkede tomater
salt pepper chiliflak
Skjær potetene i skiver og fisken i passe biter.
Alt has i en kasserolle sammen krydder, og tomatboksene.
Jeg bruker ofte to bokser, men syns du det blir for mye saus, bruker du bare en.
Har du melne poteter som trekker til seg en del saus, er det godt med mye av den.
Men det er en smakssak.
Retten står å putrer på svak varme i 45 minutter, men kan godt stå en times tid.
Så er det bare å øse opp i dype tallerkener.
Lurt å lage mye når du først er i gang, for dette er også god restemat.
Hvis du har tid, er det selvsagt godt å bruke klippfisk,
men da må fiske vannes ut i minst ett døgn før den kan tilsettes gryta.
#Fisk #torsk #bacalao #tradisjon #kultur #hjemmelaget #matfrabunnen #suntoggodt #onepotwonder #altiengryte #poteter #løk #hvitløk #chili #simremat #glutenfri #festmat #høstmat #varmtoggodt #klubbmat