Kjøttsuppe

Suppe er rimelig og lettvint mat.

Lag mye slik at du har rester til flere dager, så blir det lettvint å bare varme opp på dag to.

Lager du mer enn til to dager, er suppen fin å fryse.

Smart å ha i fryseren til travle dager.

1 kg svineknoke (evt. annet kjøtt eller pølser), ca. 2 liter vann.

Kokes til mør, 1-1 ½ time.

Knoken gir fin kraft til suppen, så spar kokevannet.

Ta opp knoken og rens av alt kjøttet, skjæres i små biter og puttes tilbake i kjelen.

Tilsett 4 gulrøtter i terninger, 5-6 store poteter i terninger,

ca 500 gr rotgrønnsaker i terninger (kålrot, sellerirot eller lignende).

En purreløk deles på langs og vaskes godt,

det er ofte jord og sand inni purreløken.

Deles deretter opp i strimler.

Alle grønnsakene symrer med i suppen til de er møre,

ca 20 minutter.

Men det er godt å la den simre lenge.

Smakes til med et dryss grovpepper.

Dryss gjerne over finhakket persille ved servering.

Serveres med godt brød eller flatbrød.

1 kg svineknoke, røkt og saltet, med ben

2 liter vann til koking

4 gulrøtter, i terninger

5-6 poteter, i terninger

500 g sellerirot, kålrot eller lignende, i terninger

1 stor purre, i strimler

Sort pepper

Persille

Lag gjerne mye suppe når du først er i gang.

Suppen kan gjerne fryses.

Vel Bekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg