Suppe er rimelig og lettvint mat.
Lag mye slik at du har rester til flere dager, så blir det lettvint å bare varme opp på dag to.
Lager du mer enn til to dager, er suppen fin å fryse.
Smart å ha i fryseren til travle dager.
1 kg svineknoke (evt. annet kjøtt eller pølser), ca. 2 liter vann.
Kokes til mør, 1-1 ½ time.
Knoken gir fin kraft til suppen, så spar kokevannet.
Ta opp knoken og rens av alt kjøttet, skjæres i små biter og puttes tilbake i kjelen.
Tilsett 4 gulrøtter i terninger, 5-6 store poteter i terninger,
ca 500 gr rotgrønnsaker i terninger (kålrot, sellerirot eller lignende).
En purreløk deles på langs og vaskes godt,
det er ofte jord og sand inni purreløken.
Deles deretter opp i strimler.
Alle grønnsakene symrer med i suppen til de er møre,
ca 20 minutter.
Men det er godt å la den simre lenge.
Smakes til med et dryss grovpepper.
Dryss gjerne over finhakket persille ved servering.
Serveres med godt brød eller flatbrød.
1 kg svineknoke, røkt og saltet, med ben
2 liter vann til koking
4 gulrøtter, i terninger
5-6 poteter, i terninger
500 g sellerirot, kålrot eller lignende, i terninger
1 stor purre, i strimler
Sort pepper
Persille
Lag gjerne mye suppe når du først er i gang.
Suppen kan gjerne fryses.
Vel Bekomme!