Blomkålsuppe med paprika.

Begynn med å ta frem alle råvarene du skal bruke, så blir det enklere å komme i gang. Du trenger også en god kniv, skjærebrett og en stavmikser for å lage denne suppa.

Finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en kjele og stek løk og hvitløk til løken blir blank. Pass på så hvitløken ikke brenner seg, da blir det brent smak på suppa.


 

Blomkålen deles i små buketter, bruk også stilken. Skylles godt under rennende vann. Has over i kjelen sammen med løken. Hell over vann til blomkålen så vidt er dekket. Kok til blomkålen er mør, ca. 8-10 minutter.

Hell av kokevannet, men ta vare på det, for du skal spe suppen med det etterpå.

 

 

 

Ha i paprika sammen med blomkålen og kjør det hele glatt med en stavmikser. Tilsett smør og spe med blomkålvann til ønsket konsistens. Tilsett gjerne litt fløte eller rømme for litt mer kremete suppe. Smak til med salt og pepper og evt. buljongterning.

Ingredienser:

½ løk                               

1-2 fedd hvitløk

1 blomkålhode

Vann

1 boks paprika

2 ss smør

Salt og pepper

1 buljongterning hvis smaken er litt tam

½ dl fløte evt. rømme/creme fraiche

Serveres med godt brød og gjerne litt finkuttede urter etter smak.

Denne suppa er #lavkarbo og #glutenfri. Vil du ha den #laktosefri, bruker du laktosefri rømme/fløte og smør.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg