Pepperrotkrem – rømmedipp – maiskrem.

Fin-været og sommeren er i anmars og tiden er inne for grilling.

Og er det dårlig vær, egner disse sausene seg like godt til ovnsbakt kjøtt og fisk. 

Dette erstatter både saus og salatdressing hos oss.

 

Pepperrotkrem

3 dl lettrømme

2 ss revet frisk pepperrot eller fra tube

14 ts salt

14 ts pepper

Bland rømmen med pepperrot, smak til med salt og pepper.

Husk at krydder i meieriprodukter blir sterkere når det står, så smak til rett før servering.

Smaker nydelig til ovnsbakt laks eller grillmat.

 

DIPP

 

Passer til chips eller rå grønnsaker, men bruker den også som salatdressing, og til ovnsstekte potetbåter.

3 dl lettrømme

To fedd hvitløk

Chili-flakes

Krydder/urter

14 ts salt

14 ts pepper

Rør opp rømmen. Knus hvitløksfedd og rør inn i rømmen.

Krydre etter smak. Gjerne med chili, hvitløk, paprika, oregano, cummin eller timian.

Litt salt og pepper trengs for å balansere syren i rømmen. 

Husk at krydder i meieriprodukter blir sterkere jo lengre den står, så det er smart å smake til ved servering.

MAISKREM


2 bokser maiskorn
2 dl matfløte
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper

Ha maisen i en kasserolle sammen med fløten og kok opp.

La det småkoke i 3-4 minutter.

Deretter moser jeg maisblandingen til en krem med en stavmikser.

Smakes til med salt og pepper.

Smaker godt til stekt kjøtt eller kylling.

Så nå er det bare å klargjøre laksen, kyllingen og skjære poteter i båter.

Så er alt klart til i ettermiddag.

Vel bekomme.

#maiskrem, #pepperrot, #pepperrotkrem, #mais, #rømme, #dipp, #grilling, #salatdressing, #sommer, #sommermat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg