Ovnsbakt ørret med potetbåter og grønnsaker.

Det blir nok ikke grilling allikevel i dag, det er altfor kaldt ute. Men grillsesongen nærmer seg med stormskritt.

Men det blir ovnsbakt ørret med potetbåter.

I dag hadde jeg en bein-fri ørretfilet med skinn. Denne krydres med salt og pepper, før den settes inni ovnen, med skinnsiden ned. 

I dag satte jeg den inn i ovnen i aluminiums-form, noe som fungerte helt fint. Litt mindre stekeovnvask etterpå er helt greit. Den trenger ca. 20 minutter på 180 grader. Det er lett å se når den er ferdig, da skifter den farge, flaker seg, og det bobler og koker kraft rundt fisken. Det er fett som smelter under stekingen og gjør den saftig og god.

Potetene skylles og deles i båter med skall. Legges i en ildfast form. Ringle over litt olje og krydre med salt, pepper, hvitløk, oregano, eller andre krydderier du syns passer.  Settes inn i ovnen sammen laksen i 180 grader, ca. en halvtimes tid, eller til de har fått gyllen farge og er møre.

 

Dette serveres med grønnsaker, salat og forskjellige kremer i stedet for saus. Jeg lagde Maiskrem, Pepperrotkrem og en krydderdipp av rømme. Smaker nydelig.

Oppskrifter på kremene finner du på bloggen min.

 

VEL BEKOMME!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg