Foccatia – enkleste oppskrift – perfekt brød.

Min beste og enkleste oppskrift har jeg fått av en venninne,

og denne slår aldri feil. 

 

1 kg mel 

20 gram salt

1 pakke fersk gjær

1 liter lunkent vann

Bland alt sammen, og la det heve på et lunt sted i cirka 30 minutter. 

Hell deretter deigen over i en stor langpanne med bakepapir. 

Fordel det jevnt utover.

Hell deretter en liten mengde med olivenolje over deigen,

og trykk små dolper, slik at oljen renner ned i dem.

Tilslutt strør du over grovt havsalt eller maldonsalt,

soltørkede tomater eller sorte olivener og rosmarin.

Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader.

Stekes i 25 minutter til gylden overflate. Smaker himmelsk.

Og gir en nydelig duft i huset.

Super som brød til supper og gryter.

#brød #bakst #foccatia #oliven #olivenolje #rosmarin #baking #hjemmelaget #matfrabunnen

#gresk #nybakt #suppebrød #gresksalat #maldonsalt

4 kommentarer
    1. Foccatia er så utrolig godt. Smakte dette for første gang på jobben i barnehagen for 2 år siden, og ha lenge hatt lyst til å lage dette hjemme selv. Har bare ikke hatt tid eller lyst til å slenge det sammen. Kanskje dette er noe jeg kan lage neste gang jeg skal bake eller lage noe 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg