Laksesalat med bladsalat og sesamfrø.

I dag var det tilbud på salmalaks.  Det er det ofte på lørdager. Jeg kjøper ofte med meg noen pakker når det er kort holdbarhet på laksen, og legger i fryseren. Da får jeg fisk av god kvalitet til halv pris.

 

Så da blir dagens meny; laksesalat. Kjøpte også med en pose bladsalat.

Begynn med å skyll laksen i kaldt vann, jeg skyller alltid all kjøtt og fisk før jeg bruker det. Vet ikke om det er nødvendig, men føles ikke feil. Del fisken i terningen. Strø sesamfrø i en varm, tørr stekepanne. Rist de litt, slik at nøttesmaken kommer godt frem.

Tilsett deretter en klatt smør og lakseterningene. Disse stekes i 8-10 minutter til de skifter farge. Ringle over litt soyasaus, gjerne Kikoman. Når de er klare, tilsettes en pose med bladsalat/babyleaf. Freses litt sammen med laksen i panna, men ikke så lenge at de faller helt sammen. Skrell, skyll og riv to store gulrøtter på et rivjern.

Salaten legges opp i en dyp tallerken. Press over litt sitronsaft for friskhet og syre.

Server med litt revet gulrot og en klatt dillmajones.

 

Ingredienser:

400 gr. salmalaks eller annen skinn- og befri laks

En pose bladsalat/babyleaf

2 ss. sesamfrø

To gulrøtter

Salt

Pepper

Soyasaus

Sitronsaft fra en sitron

Smør til steking

Salaten serveres varm. Gjerne med godt brød og rømmedipp eller dillmajones. Du finner oppskrifter på dillmajones og rømmedipp på bloggen.

Lykke til!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg