I dag var det tilbud på salmalaks. Det er det ofte på lørdager. Jeg kjøper ofte med meg noen pakker når det er kort holdbarhet på laksen, og legger i fryseren. Da får jeg fisk av god kvalitet til halv pris.
Så da blir dagens meny; laksesalat. Kjøpte også med en pose bladsalat.
Begynn med å skyll laksen i kaldt vann, jeg skyller alltid all kjøtt og fisk før jeg bruker det. Vet ikke om det er nødvendig, men føles ikke feil. Del fisken i terningen. Strø sesamfrø i en varm, tørr stekepanne. Rist de litt, slik at nøttesmaken kommer godt frem.
Tilsett deretter en klatt smør og lakseterningene. Disse stekes i 8-10 minutter til de skifter farge. Ringle over litt soyasaus, gjerne Kikoman. Når de er klare, tilsettes en pose med bladsalat/babyleaf. Freses litt sammen med laksen i panna, men ikke så lenge at de faller helt sammen. Skrell, skyll og riv to store gulrøtter på et rivjern.
Salaten legges opp i en dyp tallerken. Press over litt sitronsaft for friskhet og syre.
Server med litt revet gulrot og en klatt dillmajones.
Ingredienser:
400 gr. salmalaks eller annen skinn- og befri laks
En pose bladsalat/babyleaf
2 ss. sesamfrø
To gulrøtter
Salt
Pepper
Soyasaus
Sitronsaft fra en sitron
Smør til steking
Salaten serveres varm. Gjerne med godt brød og rømmedipp eller dillmajones. Du finner oppskrifter på dillmajones og rømmedipp på bloggen.
Lykke til!
Dette så kjempe godt ut 🙂
lisarorvik: Ja det var veldig godt. Anbefales.