Søndag morgen er tid for en litt lengre frokost hos oss, og da smaker det godt med en eggesalat på frokostbordet.
Start med å hardkoke eggene. Legges til avkjøling i iskaldt vann, før de skrelles og hakkes opp i biter.
Skyll reddiker og del og skyll purreløk godt. Det er ofte jord og sand inni purreløk.
Finhakk deretter løken, reddiker og purre og legg alt over i en skål.
Alt blandes godt
Så tilsettes rømme/mager kesam og majones. Krydres med salt og pepper. Evt. pepperrot for litt skarpere smak.
Pepperrot kan erstattes med en ss. sennep, gjerne Dijon for å få en skarphet i salaten.
Det kan også være godt å tilsette karri i eggesalaten, men da er det nok best å erstatte reddiker med sylteagurk.
Da vil salaten være godt følge til sildebordet.
Salaten fylles i en egnet beholder med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap noen dager.
Og her er oppskriften:
3 hardkokte egg
2 ss mager kesam eller rømme
2 ss majones
1 halv finhakket purreløk
6 finhakkede reddiker
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper
Evt litt finrevet pepperrot
Denne salaten kan endres ut i fra hva du har av råvarer og etter smak.
Lykke til.