Eggesalat med purre og redikker.

Søndag morgen er tid for en litt lengre frokost hos oss, og da smaker det godt med en eggesalat på frokostbordet.

Start med å hardkoke eggene. Legges til avkjøling i iskaldt vann, før de skrelles og hakkes opp i biter.

Skyll reddiker og del og skyll purreløk godt. Det er ofte jord og sand inni purreløk.


 

Finhakk deretter løken, reddiker og purre og legg alt over i en skål.

Alt blandes godt


 

Så tilsettes rømme/mager kesam og majones. Krydres med salt og pepper. Evt. pepperrot for litt skarpere smak.

Pepperrot kan erstattes med en ss. sennep, gjerne Dijon for å få en skarphet i salaten.

Det kan også være godt å tilsette karri i eggesalaten, men da er det nok best å erstatte reddiker med sylteagurk.

Da vil salaten være godt følge til sildebordet.


Salaten fylles i en egnet beholder med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap noen dager.

Og her er oppskriften:

3 hardkokte egg

2 ss mager kesam eller rømme

2 ss majones

1 halv finhakket purreløk

6 finhakkede reddiker

14 ts salt

14 ts pepper

Evt litt finrevet pepperrot

Denne salaten kan endres ut i fra hva du har av råvarer og etter smak.

Lykke til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg