Eggesalat med purre og redikker.

Søndag morgen er tid for en litt lengre frokost hos oss, og da smaker det godt med en eggesalat på frokostbordet.

Start med å hardkoke eggene. Legges til avkjøling i iskaldt vann, før de skrelles og hakkes opp i biter.

Skyll reddiker og del og skyll purreløk godt. Det er ofte jord og sand inni purreløk.


 

Finhakk deretter løken, reddiker og purre og legg alt over i en skål.

Alt blandes godt


 

Så tilsettes rømme/mager kesam og majones. Krydres med salt og pepper. Evt. pepperrot for litt skarpere smak.

Pepperrot kan erstattes med en ss. sennep, gjerne Dijon for å få en skarphet i salaten.

Det kan også være godt å tilsette karri i eggesalaten, men da er det nok best å erstatte reddiker med sylteagurk.

Da vil salaten være godt følge til sildebordet.


Salaten fylles i en egnet beholder med lokk. Kan oppbevares i kjøleskap noen dager.

Og her er oppskriften:

3 hardkokte egg

2 ss mager kesam eller rømme

2 ss majones

1 halv finhakket purreløk

6 finhakkede reddiker

14 ts salt

14 ts pepper

Evt litt finrevet pepperrot

Denne salaten kan endres ut i fra hva du har av råvarer og etter smak.

Lykke til.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg